Mis on õnneliku abielu valem?

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pereterapeut Kiira Järve sõnul on õnnelikel ja rahulolevatel abielupaaridel rida ühiseid tunnusjooni - kõik algab lihtsast tõest, et paari rahulolu eelduseks on kummagi paari rahulolu endaga ja hea suhe oma vanematega, kirjutab ajakiri Anne & Stiil detsembrinumbris.
 

Õnneliku suhte viis kõige tähtsamat alustala on Kiira Järve sõnul järgmised.

  1. Väärtusta ennast ning seisa oma isiklike vajaduste rahuldamise eest.
  2. Oluline on kummagi partneri hea suhe oma vanematega, mis aga ei tohi hakata segama teie omavahelist suhet.
  3. Suhe abikaasa või elukaaslasega peab jääma sulle kõige tähtsamaks ka siis, kui perre sünnivad lapsed.
  4. Katsu mõista, mis su partnerile tegelikult rõõmu valmistab, ja paku talle seda.
  5. Väljenda ennast, oma vajadusi, soove ja tundeid, ning kuula ka oma partnerit.

Ajakirjas räägib oma õnnelikust paarisuhtes ka viis paari, kelle kogemused nende viie punkti tähtsust kinnitavad. Kuid veel võib neist välja tuua, et väga tähtis on omavahel rääkimine.

Ja lisaks enda ja partneri vajadustega arvestamisele ning kummagi oma tegemistele on oluline, et paaril oleks regulaarselt ainult teineteisele pühendatud aeg. Näiteks Elo (45) ja Janno (42), kes on abielus olnud kakskümmend aastat, panevad ennast korra nädalas kenasti riidesse ja lähevad kuskile välja veini jooma või õhtust sööma. Kui neil raha polnud, siis käisid nad lihtsalt Pirital jalutamas.

Vello (30) ja Anneli (32), kes on olnud abielus kaheksa aastat, peavad aga oma kooselu liimiks suurepärast seksi, mis pole ka aastate järel ning vaatamata lapse saamisele oma võlujõudu kaotanud.

«Me eksperimenteerime voodis ja maandame peaaegu iga päev seksides pingeid. Kes see ikka viitsib pärast orgasmi riidlema hakata,» usuvad nad.

Loe paaride kogemustest pikemalt ajakirja Anne & Stiil detsembrinumbrist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles