Kaheksa põhjust, miks pühade ajal on hea üksi olla

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Jõulupühade ajal üksi olemine ei pruugigi olla sugugi nii muserdav, kui see esialgu tunduda võib, vahendab huffingtonpost.com.

Eesolevad pühad võivad üksikutele inimestele üsna rasked olla. On ju see aeg, mil pered on koos, eeldatakse isetut käitumist teiste heaks, reklaamides mõnulevad paarikesed kamina ees teineteise kaisus…

Kuid selle asemel, et üksinduse pärast nukrutseda, peaks mõtlema, miks on hoopis hea olla pühade ajal üksi.

1. Kui oled üksi, ei pea end piinama kingiotsingutega sellele erilisele teisele poolele ja end halvasti tundma, kui kingiga alt lähed. Samamoodi ei pea tundma ebamugavust ja tänama kingi eest, mis sulle ei meeldi ja on täiesti mööda.

2. Üksik inimene ei pea vaidlema selle üle, kus pühasid veeta. Selle asemel, et päevi jagada ja kaaslasega vaielda, millal kuskil käia, võid iga hetk minna just sinna, kuhu ise tahad ja veeta oma pühasid kas vanemate juures, baaris või kas või tööl.

3. Kui teistel kulub suur hulk raha kingitustele, külaskäikudele ja uhketele söömingutele, jääb sul see raha alles. Mine näiteks sõpradega reisile. Kui lennupiletiteks raha ei jätku, siis võib ka Eesti-sisene autoreis osutuda ääretult vahvaks.

4. Selle asemel, et teistele vihjata, mida kingiks soovid, tee ise endale meelepärane jõulukink. Eriti arvestades, et sul pole kaaslast, kelle peale oma raha kulutada.. Boonuseks ei meenuta enda tehtud kingitus kunagi valusaid mälestusi kellegi teise kohta.

5. Peale igasugu teiste korraldatud jõulupidude on see suurepärane võimalus oma pidu püsti panna. Saad kutsuda vaid need, keda ise näha tahad, ega pea taluma mehe ebameeldivaid sõpru või sugulasi.

6. Lisaks tunnista endale - kõva häälega jõululaulude laulmine on tohutult rahuldustpakkuv. Sel aastal ei pea sa muretsema, et keegi pööritab silmi või keerab muusika vaiksemaks. Naudi ja laula kaasa.

7. Nüüd saad rahulikult nautida jõule, ilma et peaks kellegi heakskiidu pärast muretsema. Kui ei ole ämma/äia, ei pea mängima supernaist ja saad nautida nende inimeste seltskonda, kes hindavad sind sellisena, nagu oled.

8. Kasuta võimalust, et tegeleda tähtsamate asjadega. Maailmas on palju inimesi, kes vajavad abi. Uuri heategevusvõimaluste kohta, et tuua rõõmu neile, kes seda tõesti vajavad.

***

Hea lugeja, kas ka Sinul on ideid, kuidas üksik inimene võiks sel aastal jõule tähistada? On sul rääkida lugu sellest, kuidas oled varem edukalt üksi või sõpradega jõule veetnud? Või hoopis kurb või naljakas meenutus suure pere seltsis veedetud jõuludega seonduvatest probleemidest? Kirjuta meile aadressil naine@postimees.ee  -  avaldatud lugude autoreid premeerime Avoni iluauhindadega!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles