Huumor teeb ilusaks ja tõstab suhte kvaliteeti

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hea huumorisoon tuleb alati kasuks. Portaal youbeauty.com vahendab uuringu tulemusi selgitamaks, miks naer on atraktiivne.

Inimesed peavad head naljategemisoskust ligitõmbavaks, ka partneriotsingul seatakse see oskus tihti esimeste eelistuste sekka. Hea nali aitab ka juba suhtes olles tülisid vältida ning sõpradega paremini suhelda. Samuti aitab huumor üksi olles elu tõsisemate teemadega paremini toime tulla.

Huumori ja armusuhte vahelisi seoseid uuriv küsitlus tõestas, et häid nalju tegevatel meestel õnnestus saada kolm korda rohkem naiste telefoninumbreid kui teistel. Põhjuseks võib olla see, et me peame naljategemist oluliseks sotsiaalseks oskuseks, mis aitab olla edukas.

Sama uurimuse kohaselt tunduvad humoorikad mehed atraktiivsemad, aga ka intelligentsemad ja paremad suhtlejad. Selleks peabki olema taibukas, et teha tabavaid nalju.

Miks siis naistele vaimukused nii meelitavad on? Naistel aktiveerub ajus nalja peale suurem ala kui meestel, mis põhjustab naudingutunnet.

Uuring paljastas lisaks, et naistel on naljade suhtes väiksemad ootused ja seega nad üllatuvad puändi peale rohkem. Suurem nauding naljadest võibki olla põhjuseks, miks naised meestes huumorit nii väga hindavad.

Põhiline on see, et olgu siis nali ise tehtud või naerab naine teise nalja peale, annab naeratus märku, et inimesele võib läheneda. Pealegi selgitas uuring, et hea huumorisoonega naised ja mehed seksivad rohkem.

Huumor on õnneliku suhte peegel. Naljatlemine tõstab väidetavalt suhte kvaliteeti ja aitab tülide lahendamisel. Võime koos ebameeldivate või neutraalsete teemade üle naerda suurendab rahulolu suhtega.

Naermine parandab nii füüsilist kui vaimset heaolu. Ka aitab see tugevdada ühtekuuluvustunnet ja sotsiaalseid sidemeid, olenevalt sellest, milliseid nalju inimesed mõistavad. Sotsiaalne tugi ja ühtekuuluvustunne tugevdavad lausa immuunsüsteemi.

Kindel võib olla ka selles, et naeratamine paneb meid särama ja põsed õhetama ning see teeb iga inimese kaunimaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles