Orgasmiteesklejad kardavad oma meest kaotada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uus uuring näitas, et orgasmi teesklevad naised on kõige tõenäolisemalt need, kes ei ole kindlad oma mehe truuduses.

Portaal livescience.com vahendas Columbia ülikoolis teostatud uurimust, mis näitas veelgi, et truudusetus ei ole ainus põhjus, miks naised orgasmi teesklevad. Nimelt soovivad paljud naised nõnda oma suhet tugevdada.

Uurimus viidi läbi 453 heteroseksuaalse naise seas vanuses 18 kuni 46. Varasemad uuringud olid keskendunud seksuaalkäitumisele ja tulemused näitasid, et umbes pooled küsitletutest olid mingil eluetapil teeselnud orgasmi. Võrdluseks - meestest tunnistas sama umbes 25 protsenti.

Peamine põhjus, miks naised teesklevad, on see, et nad püüavad nii hoida oma meest suhtest huvitatuna. Loodetakse veel, et mees ei ürita siis suhtest väljuda ja naist kellegi teise pärast jätta.

Orgasmiteesklejatest armukadedad naised olid uuringu kohaselt altimad ka oma mehega klammerduvalt käituma. Näiteks löövad need naised oma mehe jaoks end rohkem üles; hoiavad silma peal, kus ja millal mees käib, ning üritavad teisi naisi mehe juurest eemale peletada.

Uurimuses jäeti küsimata, kui rahul naised oma seksuaaleluga on, seega ei ole teada, kas orgasmi teesklemine on seotud ka väiksema rahuloluga seksuaalsuhtes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles