Iluvead, mis muudavad sind vanemaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosmeetika
Kosmeetika Foto: SCANPIX

Meik ja kosmeetika peaksid muutma naisi ilusamaks, mitte aga vastupidi. Siiski võib juhtuda, et end valesti meikides võime end hoopis vanemaks teha.

Vananemine on loomulik protsess ja seda peitma ei peaks, kuid vanuse rõhutamine ei ole ka kuigi mõistlik. Valed meigiharjumused võivad muuta meie silmad väsinuks ja naha kurnatuks, tuues välja kõik kortsud ja iluvead, kirjutab totalbeauty.com.

Ripsmetušš alumistel ripsmetel

Noortele modellidele lavalaudadel sobib ilusti, kui alumised ripsmed on värvitud. Üle 40-aastastele naistele see aga enam ei lähe. Tušš alumistel ripsmetel pöörab tähelepanu silmaalustele tumedatele kohtadele ning pigmendilaikudele.

Selle asemel proovi: kui soovid dramaatilisi silmi, siis kooluta ülemisi ripsmeid ning tee laule kõige mustema laineriga triip, võimalikult ripsmejuurte lähedalt.

Keskkoolisoeng

Lõpetasid gümnaasiumi eelmisel sajandil, kuid endiselt on sul sama soeng? Kui sa pole just baleriin või mõne muu elukutse esindaja, mis nõuab pikki juukseid, siis võta kätte ja vaheta juuksestiili! Raamatus «Kuidas mitte vana välja näha» kirjutas kauaaegne ilutoimetaja Charla Krupp: «Need pikad sirged juuksed tegid sind ilusamaks ainult teismelisena ja aastate möödudes vaid rõhutavad sinu vanust!»

Selle asemel proovi: Krupp soovitab tukka, öeldes, et «see on odav ja lihtne viis oma välimuse muutmiseks». Samuti toonitavad tukk ja näo kõrvalt langevad juuksed meie lõuajoont ning silmi.

Liiga tume huulepulk

Vananedes kaotavad meie huuled oma noorusliku täidluse, huulejoon hakkab hajuma ning tulemusena ei püsi huulepulk enam kenasti huultel. Miski ei muuda meid rohkem «vanaemaks» kui tumepunane huulepulk, mis üle huulte laiali on läinud.

Selle asemel proovi: Müügil on nii palju ilusaid heledamaid ja roosakaid toone, mis saadaval lisaks huulepulgale ka läikena ning võivad mõjuda palju loomulikumalt.

Kollased hambad

Lisaks laiali läinud huulepulgale annavad lisa-aastaid juurde ka kollased hambad. Tänapäeval on hulgaliselt erinevas hinnaklassis võimalusi hammaste valgendamieks, puhastamiseks ja ka sirgemaks muutmiseks, nii et täiuslike hammaste jaoks peaks küll raha leidma.

Selle asemel proovi: Hammaste valgendamiseks on nii koduseid kui ka kliinilisi võimalusi. Rosenthal/Apa Grupi partner doktor Michael Apa soovitab hammaste valgendamist kaks korda aastas ning pidevalt hoiduda hambaid värvivatest toiduainetest – ketšup, mustsõstrad ja punane vein. Samuti on soovituslik kasutada hambaid valgendavat hambapastat.

Liiga palju jumestuskreemi või puudrit (või mõlemat)

Nii nagu huulepulgal on kombeks koguneda huulevagudesse, nii tavatseb «käituda» ka jumestuskreem, muutes kortsud veelgi nähtavamaks. Ilmselt pole see välimus, mida soovid saavutada?

Ilmselt tahad siiski kasutada meiki, mis täiustab su nahka, mitte ei tee seda hullemaks! «Kui tänaval vastu tulevad inimesed tunduvad täiusliku nahaga ja sa ei oska öelda, kas neil on jumestuskreem peal või ei, siis on tegu tõeliselt hea jumestuskreemiga! Me kõik tahame näida ilusa nahaga,» sõnas kuulsuste meikar Nick Barose.

Selle asemel proovi: Leia enda jaoks täiuslik jumestuskreem. See muutub kosmeetikas su parimaks sõbraks! Vali kreem, mis sisaldab silikooni, sest see aitab täita nahapragusid ega kuiva koledalt ära.
Kui sa aga armastad oma praegust jumestuskreemi või puudrit liiga palju, siis väike nipp – pärast jumestamist tupsuta nägu niiske salvrätiku või meigikäsnaga üle, et eemaldada kõik üleliigne.

Liiga kitkutud kulmud

Usu või ära usu, aga vananedes õhenevad lisaks huultele ka meie kulmud! Võib-olla oled juba märganud, et pead harvemini uusi karvanääpse eemaldama ning karvad tunduvad peenemad? Nii ongi! Aga kulmud on olulised ja tähtis on teada, kuidas kujundada täiuslik kulmujoon. Halvim asi, mida naised teha saavad – liiga peenikesed või koledasti joonistatud kulmud.

Selle asemel proovi: Investeeri korralikku kulmutarvete komplekti! Seal peaks olema erinevat tooni kulmuvärve, kulmuhari ja -kamm ning šabloon, mis aitaks täiuslikku kulmukaart voolida.

Puudriringid põsesarnadel

Tõsi, väikesed tüdrukud roosade põskedega näevad välja armsad ja nunnud, aga täiskasvanuna see enam ei sobi. Kui toonitame puudriga oma põsesarnu ringikujuliste liigutustega, võib see teatud eas ja nahaolukorras teha meid hoopis vanemaks.

Selle asemel proovi: Väga suure muutuse välimusesse võib tuua viis, kuidas põsepuna peale kanname. Leia põsesarnade kõrgeim punkt ning pane põsepuna sinna, mitte keset põske. Ringjate liigutuste asemel kasuta edasi-tagasi liigutusi, suunaga juuksepiiri suunas. Oluline on ka põsepuna värv – jäta säravroosad ja lillakad toonid poelettidele ning vali hoopis virsikuroosa, mis teeb su näonaha kõige ilusamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles