Kaksteist nippi parema tuju heaks

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Selleks, et talvel mitte masendusse langeda, soovitab freundin.de väikeste nippidega enda tuju parandada.

Jaluta

Jalutamine on hinge palsam. Puhka närve värske õhu käes, see teritab meeli ja teeb optimistlikumaks. Päevavalguse käes saab keha kätte vajaliku D-vitamiini, et luud oleksid tugevamad.

Eelista punast

Talvehalluse taustal igatseme juba varakult oma ellu kevadisi värve tagasi. Teadlased on avastanud, et värvid mõjutavad suuresti meie enesetunnet, suurendades hormonaalset aktiivsust. Eriti punane värv on mõjusaks energiaallikaks. Nii et kui tuju on nullis, joo punast veini, võõpa huuled tumepunaseks või kanna punaseid kindaid.

Magus

Mitte ainult armastus ei käi läbi kõhu, vaid ka õnn. Söö banaani, datleid, tumedat šokolaadi. Geenius ei vaja stressi vältimiseks toidulisandeid, vaid sööb ise kehale vajalikke toiduained.

Loodus aknalaual

Toalilled mõjutavad tubast atmosfääri. Kodune aiandus on lihtne asi, millega oma elu rõõmsamaks teha. Pealegi puhastavad toalilled õhku ja reguleerivad õhuniiskust.

Rõõmusta

Kõik me teame hoiatust: «Ära hõiska enne õhtut!» Näita oma tundeid välja ja tunne siirast rõõmu, kui miski teeb heameelt. Ära karda, et näiteks reisil või tööl läheb nagunii halvasti, vaid lase ootusärevusel endast võtu saada. Isegi kui hiljem kogetu ei ole nii tore, on hea meenutada seda eelnevat ärevustunnet.

Päikesepaiste, mitte vihm

Talleta ilusaid hetki oma elus. Pea näiteks päevikut, kuhu märgid rõõmutoovad olukorrad, ilusad mälestused. Hiljem on neid halva tuju korral väga mõnus lugeda, mälestused tulevad kiiresti silme ette ja see toimib nagu vihmavari sombusel päeval.

Sama lugu on piltidega. Tee eraldi album või arvutis kataloog eriti rõõmustavate piltidega, mis pakuvad süngel ajal kosutust.

Mängi lotot

Ära pettu, kui ei võida lotoga jackpot'ti. Ameeriklaste uuringust selgus, et lotomängijad on õnnelikumad. Juba võidust unistamine teeb tuju paremaks.

Naera südamest

On tõestatud, et kes naerab, ei saa samal hetkel olla kurb. See on nii, sest inimene ei saa samal ajal mõelda kahele erinevale asjale. Aja end naerma näiteks sõpradega komöödiat vaadates. Sel ajal tõuseb kehas õnnehormooni serotoniini tase ja ka üldine enesetunne paraneb.

Vaata tähti

Taevatähti jälgides on hea unistada ja lugusid välja mõelda. See on loominguliste inimeste puhul heaks võimaluseks lõõgastuda. Igapäevamured jäävad kaugele selja taha.

Maga välja

Hea enesetunde saavutamiseks on oluline, et inimene magaks hästi. Üleväsimuse puhul aga ei pruugi uni nii kergesti tulla. Uinumiseks on üks lihtne nipp: proovi üht silpi peas korrata uuesti ja uuesti. See takistab mõtete ringirändamist ja nii on kergem rahuneda.

Kokka

Valmista oma lapsepõlve lemmiksööke. Tuttavad lõhnad ja maitsed soodustavad turvatunde tekkimist ning nõnda saab meenutada ilusaid seiku lapsepõlvest.

Tantsi

Tantsimine on hea pingemaandaja. Füüsilise koormuse tõttu vallanduvad kehas endorfiinid ja paraneb hapnikuvarustus. Loomingulise tantsu puhul on aktiivne parem ajupoolkera, nii et see on peale lõõgastuse ka arendav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles