Kas tunned seksmänguasjade pärast valehäbi?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguasjade kasutamine voodis sõltub inimeste eelistustest.
Mänguasjade kasutamine voodis sõltub inimeste eelistustest. Foto: SCANPIX

Seksmänguasjad on teema, mis tekitab palju küsimusi ja lahkhelisid. Kas nende kasutamine viitab kehvale seksielule või vastupidi partnerite täielikule vastastikusele usaldusele?

Erinevaid mänguasju ja abivahendeid seksielu elavdamiseks või parandamiseks on palju. Nende kasutamine ei pea tähendama automaatselt kehva sidet partnerite vahel, võib ka vastupidi – abivahendite kasutamine nõuab teineteise suurt usaldamist ja lähedust.

Maret (24) (nimi muudetud-toim.) tunnistas, et ta pole eriline mänguasjade armastaja. «Ma ei ütleks, et ma ei julge kasutada erinevaid leopardimustrilisi, karvaseid või metallist aksessuaare - pigem ma lihtsalt ei taha. Ainuke asi, mida ma täiesti vabalt ning enesestmõistetavalt kasutan, on kondoom,» ütles ta.

«Teinekord mulle tundub, et kui partneriga naudingu saamiseks on tarvis kasutusele võtta erinevaid abivahendeid, kaob selle kõige juures intiimsus, loomulikkus.» Sekspoe asemel eelistab ta käia läbi oma tavapärasest kodupoest, sest leiab - kui tõmme on olemas, siis pokaal veini või šokolaadi sisse pistetud maasikad mõjuvad kordades rohkem kui «võimas, 7 erineva programmiga padrunvibraator».

Hoopis vastupidisel arvamusel on aga 23-aastane Laura (nimi muudetud), kelle sõnul nõuab erinevate mänguasjade kasutamine partnerite vahel suurt usaldust ja toetust. «Me polnud kaaslasega aastaid mingeid abivahendeid kasutanud, olime nendest vaid rääkinud. Ühel hetkel, kui tundsime, et seksielu vajab natuke lisavürtsi, siis otsustasime kasutusele võtta mõned asjad.»

Esimest korda mehe nähes vibraatori kasutamine nõudis noore naise sõnul suurt eneseületust, partneri usaldamist ja enese valehäbi alla surumist. Vale näoilme, kommentaar või naeruturtsatus võib usalduse aga täiesti kaotada ning selle võitmine, nagu alati, on raske. «Pärast esimest korda lelude kasutamist oli meie läheduse tase hoopis kõrgem. Olime astunud usaldusredelil uuele astmele!»

Laura sõnul on mitmeaastase suhte puhul loomulik, et ühel hetkel tunned ja tead partneri seksuaalse käitumise kohta kõike ning üllatusi tuleb harva. «Sellepärast ongi põnev neid üllatusi enda ellu teadlikult sisse tuua. Väikesed mänguasjad, seksimine uues kohas või rollimängud – need kõik elavdavad seksuaalelu!»

Maret nimetaks oma valehäbi seksmänguasjade kasutamise suhtes pigem lihtsalt häbiks olukorra kohmetuse mõttes. «Kui partner võtab koos olles ühel hetkel kotist välja metallikakarva vibraatori ja ütleb sealjuures justkui kiitust oodates «Võta heaks», siis ausalt öeldes - ma oleksin lilli eelistanud.

Peast käisid läbi sellised mõtted nagu: kas ainult mina üksi pole tema jaoks piisavalt hea? Kas ta arvab, et tema ise pole minu jaoks piisavalt hea? Kas meievaheline tõmme pole enam nii suur, et tema puudutus ajaks mind pööraseks, vaid seda peab tegema mingi kummist võõrkeha?» rääkis naine. Tuleb tunnistada, et küsimused on mõtlemapanevad ja üsnagi õigustatud.

Ta on nõus kasutama sekslelusid juhul, kui see teeb heast seksist veel parema. «Ausalt öeldes, ma ei tea, mida täpselt mõeldakse «seksmänguasja» all - kas ainult sekspoest ostetud aksessuaare? Või üldiselt erinevaid vahendeid, mille abil koosolemist erutavamaks muuta?

Mul on näiteks olnud suhe ühe kunstnikuga - ja kunstnikel on ikka nii, et teinekord juhtub kotis kaasas olema pintsel või paar. Külmas vees märjaks kastetud pintsel, mis õige käe abil liigub aeglaselt laubast varbaotsteni, on küll kahtlemata mänguasi, mille ma oma mänguasjakasti paneksin!»

Nii Maret kui Laura pole oma sõbrannadega konkreetselt antud teemal rääkinud, pigem on erinevad faktid välja tulnud lõõpimise käigus. «Mul paar sõbrannat kasutavad vibraatorit ja usun, et ka koos oma noormeestega, selles pole midagi halba,» ütles Laura. Maret oma sõbrannade seksielust ei tea, kuid on kogenud kummalist suhtumist kondoomide ostmisel.

«Mõnikord tundub, et eriti vanema põlvkonna müüjad tunnevad kohmetust kondoome müües - umbes nii, et kui ostan reede õhtul paki kondoome, siis kavatsen kindlasti linna pealt mõne toreda noormehe leida ja temaga natuke vallatleda...»

Tundub, et kõik on suhtumise ja maailmavaate küsimus - ühelt poolt on mänguasjad seksielule kasulikud, teisalt aga võivad intiimsusele laastavalt mõjuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles