Toitumine mõjutab suuresti sperma kvaliteeti

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Brasiilia teadlaste sõnul oleneb kunstliku viljastamise õnnestumine muu hulgas ka sellest, mida mees viljatusravi jooksul sööb ja joob - teisisõnu on hästi toidetud sperm ka hästi töötav sperm.

Varasemad uurimused on seostanud raskustega rasestumisel naise liigset kõhnust või ülekaalulisust ning joomist ja suitsetamist, kuid mehe elustiili ja harjumuste mõju polnud väga selge, vahendab teadus.err.ee.

Värskest uurimusest selgus, et kõige viljastumissõbralikum dieet sisaldab palju puu- ja teravilju ning võimalikult vähe punast liha, alkoholi ja kohvi.

Ekspertide hinnangul on see uurimus selgeks tõestuseks, et viljatusravi korral ei tasu tähelepanu pöörata ainult naise võimalikult tervislikele eluviisidele, vaid rõhutada ka mehe suurt rolli protsessis.

Kõige kehvemad tulemused ilmnesid kunstlikul viljastamisel nende paaride puhul, kus meespoolel olli kalduvus napsutada, ebatervislikult toituda ja suitsetada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles