Kas eksmehega tasub sõbraks jääda?

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänapäeval on väga lihtne olla sotsiaalmeedia vahendusel ühenduses ka endiste kaaslastega. Mis aga puutub päris sõprussuhtesse endisega, siis kas seda tasub ette võtta või on see väga halb mõte?

Naisteportaal galtime.com küsis seda psühholoogidelt, kes tegelevad purunenud suhetest ülesaamisega. Spetsialistid pidasid vajalikuks täpsustada, mida keegi sõpruse all silmas peab. Nimelt see, kui liigutakse ühes seltskonnas ja tegeletakse samade huvidega, ei võrdu alati sõprusega.

Hingearstid soovitasid jääda sõbralikuks, ent läbi mõelda, kuidas oleks õigem endise kallimaga edaspidi suhelda. Parem on hoiduda lähedasest suhtlemisest ja edaspidi mitte jagada väga intiimseid detaile oma elust. Nõnda saab vältida segadusttekitavate tunnete tekkimist.

Selleks tuleb kohe alguses piirid paika panna. Nii on lihtsam edaspidi säilitada tavaline sõprus ja ei teki ohtu ebatervesse suhtesse tagasi langeda.

Arstid soovitavad olla sõbralik, aga mitte sellega üle pingutada, sest nii võib jääda liiga intiimne mulje. Sõprus peaks olema pisut eemalhoidev, tasub vältida hiliseid telefonikõnesid ja ülemäärast suhtlust.

Järgmise suhte tekkides ei pruugi uuele kallimale vana sõprus meeldida. Seetõttu rõhutavad spetsialistid, et värskes suhtes aga peakski keskenduma kaaslasele ja austama tema soove. Kui sõprus eksiga tekitab temas ebamugavust, siis ole valmis sõprussuhet üle vaatama. Ehk olete siiski liiga lähedased? Kui ei ole, siis peaks eks sellest aru saama, kui ta just ei ole erakordselt armukade.

Kui aga ise näed oma endist kallimat uue naise seltsis ja tunned armukadedust, siis vajad ilmselt abi, et edasi minna. Võimalik, et tahad teda enda lähedal hoida seetõttu, et loodad salamisi ära leppida. Kui tal on juba uus, on selge, et tema on edasi liikunud. Kui sa ei suuda temast lahti lasta, on see sinu, mitte tema probleem.

Psühholoogid tõid välja kolm plussi ja miinust, mille järgi on lihtsam otsustada, kas on mõtet eksiga sõbraks jääda või mitte.

Põhjused, miks võiks sõbraks jääda:

1. Te olite nagunii rohkem sõbrad kui armukesed
2. Te peate koos töötama
3. Sa ei suuda temast veel lahti lasta

Põhjused, miks oleks parem sõbraks mitte jääda:

1. Tahad puhast lehte
2. Ei saa täielikult edasi minna, kui ta on kogu aeg olemas
3. Sõprus eksiga on liiga ebamugav
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles