Unehäirete korral tuleb leida sobiv lõdvestusmeetod ja muuta ka mõtlemist

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Terviseajakirjas Üks vastas alternatiivterapeut Almer Jansu lugeja küsimusele, mida teha, kui on raske uinuda, uni on pinnapealne ja korduvate ärkamiste tõttu häiritud ning unenäod painajalikud.

Jansu sõnul peituvad unetusega seotud probleemide põhjused enamasti selles, et aju on päevapingetest, töö- ja eraelulistest muredest üle koormatud ega suuda neist välja lülituda.

«Me ei lase ju probleemidest lahti ka öötundidel - ajal, mil aju peaks saama puhata. Enamasti on sel juhul pinges ka lihased, mis ei suuda kuidagimoodi lõdvestuda.»

Lihaspingete leevendamiseks on Jansu sõnul kindlasti abiks massaaž ja tasakaalustatud toitumine - rohkem aluselisi toitaineid, B-grupi vitamiine ja kindlasti D-vitamiine, mineraalaineid (magneesium, tsink, kaltsium jm.). Head teeb ka liikumine ja värske õhk.

Lõõgastumiseks soovitab Almer Jansu näiteks heliteraapiat, joogat, aroomiteraapiat, Bachi ja Austraalia õieteraapiat; samuti spetsiifilisi hingamistehnikaid, mis vabastavad alateadvusse kuhjunud pinged.

«Oluline on leida endale sobiv lõdvestusmeetod ning mitte unustada, et kui midagi häirib ega lase magama jääda, siis tuleks muuta oma mõtlemist ja suhtumist.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles