Kakskümmend halba harjumust, millest tasuks vabaneda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikeste negatiivsete asjade tegemise lõpetamine toob suuri positiivseid muutusi
Väikeste negatiivsete asjade tegemise lõpetamine toob suuri positiivseid muutusi Foto: SCANPIX

Me kõik tahame elada täiuslikult ja üdini positiivselt, kuid eneselegi märkamata toome oma igapäevaellu sisse väikeseid negatiivseid harjumusi. Portaal marcandangel.com andis nõu, mida teha.

1. Lõpeta viha pidamine – viha kandmine oma südames on täiusliku õnne raiskamine.

2. Lõpeta vingumine – vingumise asemel tee midagi olukorra parandamiseks.

3. Lõpeta oma mõtete ütlemata jätmine – inimesed ei saa meie mõtteid lugeda. Suhtle efektiivselt ja räägi oma mõtetest!

4. Lõpeta maailma nabaks olemine – maailm keerleb ümber päikese, mitte ümber sinu.

5. Lõpeta valetamine – lõpuks tuleb tõde päevavalgele nagunii. Me kas valitseme oma tegusid ise või valitsevad teod meid.

6. Lõpeta süüdistamine – teisi oma probleemides süüdistades ei lahenda midagi. Võta oma probleemid vastutustundlikult omaks ja tegele nendega.

7. Lõpeta kahtlemine – kui mõtlen, et ma arvatavasti ei saa millegagi hakkama, siis tõenäoliselt ma ei saagi. Ära lase enda kahtlustel segada teiste inimeste unistuste elluviimist!

8. Lõpeta vahelesegamine – kaaslase segamine, kui ta räägib täiesti valet juttu, on üks asi, aga hoopis teine asi on pidevalt inimeste juttudesse sisse sõitmine. Lõpeta see!

9. Lõpeta olemast isekas – suhetes saan seda, mida ise sinna panen. Ei vähem ega rohkem.

10. Lõpeta teistele hinnangute andmine – kõik sõdivad oma isiklikke sõdu. Meil pole õrna aimugi, mis sõjad teisel hetkel käimas on, täpselt nagu neil pole aimu meie sõdade kohta.

11. Lõpeta tagarääkimine – kellegi tagarääkimine on eos kaotatud lahing – kõigepealt see riivab neid ja seejärel sinu enda mainet.

12. Lõpeta katteta lubaduste andmine – ära luba liiga palju ja veel vähem seda, mida ei suuda täita.

13. Lõpeta liigne kaitsepositsioonil olek – ole avatud ning ära astu kohe kaitsepositsioonile, kui keegi on sinust erineval arvamusel. Avatud meel avastab sageli uskumatult toredaid asju.

14. Lõpeta inimeste samastamine – iga inimene on ainulaadne, pole kaht ühesugust persooni. Meil kõigil on ainult meile omased nõrkused ja tugevused.

15. Lõpeta inimestelt täiuslikkuse ootamine – «perfektsus» on «hea» vaenlane. Siirast «headust» on maailmast raske leida. Ära üle otsi.

16. Lõpeta kõigile kõige olemine – see on võimatu, aga ühe inimese naeratama panek võib maailma muuta. Ehk mitte kogu maailma, aga tema maailma. Kitsenda oma fookust!

17. Lõpeta inimestele käki keeramine lihtsalt seetõttu, et ei saa üle – mõtle suuremalt! See, et sa ei saa mõnest halvast asjast üle, ei tähenda, et peaksid pidevalt inimestele käru keerama.

18. Lõpeta sääsest elevandi tegemine – inimesed teevad vigu. Halbu asju juhtub. Sellepärast ei pea üle stressama. Lihtne valem teadmaks, kas tasub paanitseda või ei, on küsida endalt, kas see on oluline ka aasta pärast. Kui ei, siis las jääda.

19. Lõpeta dramatiseerimine – ära sekku teiste inimeste draamadesse ning ära loo põhjuseta ka enda oma.

20. Ära anna nõu, kuula ainult – vähem on sageli rohkem, seda ka nõu andmisel. Sageli ei vaja me nõu, vajame kuulavat kõrva ja julgustavat sõna. Vastused on tihti meie endi sees olemas, vajame lihtsalt aega, et nendeni jõuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles