Ema järsk meeleolumuutus mõjub lootele halvasti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

See, et loode kuuleb ema südamelööke ja väliseid hääli, on juba teada, kuid uue uudisena on teadlased välja toonud seose lapse arengu ja ema vaimse tervise pöördeliste muutuste vahel.

On teada, et tänu platsentat läbivatele keemilistele signaalidele elab kõhubeebi läbi ka ema depressiooni. California Irvine´i ülikooli teadlased on avastanud, et ema depressioonist veelgi kahjulikumalt mõjuvad arenevale lapsele suured pöördelised muutused ema vaimses tervises, kirjutab teadus.err.ee.

Curtman A. Sandman ja tema kolleegid leidsid oma uurimistöö tulemusel, et ühtviisi kenasti arenesid lapsed, kelle emad olid terved enne ja pärast sünnitust, kui ka lapsed, kelle emade rasedusaegne depressioon jätkus ka peale lapse sündi.

Laste arengule pärssivalt mõjus aga see, kui raseduse vältel terve olnud ema sünnitusjärgsesse depressiooni langes või rasedusaegset depressiooni põdenud naine pärast sünnitust tervenes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles