Kaksteist head harjumust hõivatud tööinimesele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Elu on tihtipeale nii kiire, et me justkui tormame läbi päevade. Siiski tasuks iga päev väikesteks hetkedeks peatuda, et tähele panna neid hetki, mis meid õnnelikuks teevad. 

Portaal marcandangel.com tegi nimekirja 12 õnnemomendist tõeliselt hõivatud tööinimestele.

1. Naerata inimestele

Ära oota, et inimesed sulle naerataksid. Naerata neile. Räägi kellegagi, keda sa ei tunne. Tee talle kompliment. Ära tunne piinlikkust, vaid ole sina ise ja lase inimestel end tundma õppida. Mida rohkem naeratad sina teistele, seda rohkem naeratavad nemad sulle. Mida rohkem naeratavad inimesed su ümber, seda õnnelikum sa oled.

2. Teeskle, et tänane päev tuleb suurepärane!

Võta hoiak, et päev on super, ja selline ta ka tuleb. Uuringud näitavad, et kuigi me mõtleme, et käitume lähtuvalt sellest, kuidas me tunneme, toimib see tihtipeale vastupidiselt – tihti me tunneme nii, kuidas me käitume. Hea suhtumine on alus headele emotsioonidele.

3. Mõtle ilusatele asjadele

Hinda kõiki neid häid asju, mis su elus on - olgu need ükskõik kui väikesed. Su elus on juba häid asju, teadvusta neid endale! Meie perekond, sõbrad – nende olemasolu meie elus on ime. Enamikul meist on hea tervis, mis on järjekordne ime. Enamikul meil on ka silmad ja kõrvad, millega vaadata maailma ilu ja kuulata kauneid helisid me ümber. Ole tänulik nende väikeste asjade eest!

4. Kasuta oma sisemist tugevust, et asjadega hakkama saada

Igaüks omab unikaalseid isiklikke tugevusi. Meil kõigil on erinevad oskused ja voorused. Emotsionaalne õnn tuleb loomulikumalt neil, kes kasutavad tegemistes oma tugevaid külgi. Saavutused ja õnnestumised on hindamatu väärtusega, kui oleme need saavutanud iseenda tugevusi kasutades.

5. Kasuta oma kujutlusvõimet

Lapsed istuvad pingil ja neil on tõeliselt lõbus, kuigi käes on vaid banaan. Nad kujutavad ette, et see banaan on kosmoserakett ja nemad lendavad koos sellega.

Miks on nii, et sünnime siia maailma oskusega naerda ja elu nautida, aga pärast aastaid kestnud imeliste asjade õppimist taandub see oskus minimaalseks? Nagu muutuks me iga aastaga rumalamaks ega tahaks enam lõbutseda...

Mis on lahendus? Kasuta oma kujutlusvõimet täiel võimsusel! Ei pea teesklema, et banaan on kosmoselaev, kuid proovi leida asjades üles see lõbus ja mänguline pool.

6. Loo midagi

Meie enda looming, olgu sees tehtud kas kahe käe või arvuti abil, on asi, mille üle saame alati uhked olla. Loodav asi peaks tekitama meis häid emotsioone ja tulema südamest. Mis mõnu tunneme finantsplaani koostamisest kliendile, kui me ei tee seda südamega? Ei tunnegi. Koo sokke, heegelda laudlina, vooli savist vaas või meisterda ehteid – otsi oma südamega endale just kõige meeldivam loomise viis!

7. Aita ligimesi

Me saame seda, mida anname. Mõjutades kellegi elu positiivselt, saame positiivsust ka enda ellu. Mida rohkem me teisi aitame, seda rohkem tahavad teised meid aidata. Armastus ja sõbralikkus algavad ju ainult armastusest ja sõbralikkusest, ei kuskilt mujalt.

8. Lõunata oma lähedase sõbraga

Mine kontorist välja, tööst eemale ja veeda 30-40 minutit süües ja suheldes inimesega, kellest sa hoolid. Pärast lõunat tunned, kuidas pinged langesid, töömõtted taandusid ja tundsid end taas iseendana.

9. Vabane mittevajalikest asjadest

Meie ümber koguneb pidevalt meeletus koguses asju – töölaud, auto ja kodu on täis ostetud, kingitud ja saadud asju, mida me tegelikult naljalt ei vajagi. Vaata enda ümber ja viska minema või anna ära iga päev üks asi, mida sa ise enam ei vaja. Kui korrastub su ümbrus, puhastub ka su meel.

10. Mediteeri

Mediteerimise kunst on 100-protsendiline fokusseerimine. See pole lihtne, kuid tuleb harjutamise käigus. Kas või pool tundi meditatsiooni igas päevas aitab aega maha võtta, rahulikult hingata ja lõdvestuda. Positiivne mõju on kohe tuntav!

11. Väldi negatiivseid inimesi enda ümber

Ära halvusta end ning ära jaga oma energiat ja aega inimestega, kes halvustavad sind. Me oleme nii võimekad, kui võimekad me arvame end olevat! Meie ümber on alati takistavaid tegureid, kuid optimistlikult mõeldes ja lahendusi otsides liugleme palju libedamalt läbi elu raskuste.

12. Naudi hetke!

Praegune hetk on sinu elu. Naudi seda. Ükskõik, mida teed, olenemata asjaoludest ja olukordadest, pane tähele ja hinda neid hetki. Lugemine, kirjutamine, kolleegiga rääkimine, duši all käimine, trepist üles kõndimine, söömine jne. Meie elu koosnebki ju taolistest väikestest momentidest ja neid märgates, neid hinnates muudame oma elu palju nauditavamaks!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles