Kuus näpunäidet, kuidas vältida Facebookiga seotud tülisid armsamaga

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook on 2011. aasta hinnatuimate tööandjate edetabelis kolmas.
Facebook on 2011. aasta hinnatuimate tööandjate edetabelis kolmas. Foto: SCANPIX

Katherine Bindley kirjutab portaalis www.huffingtonpost.com sellest, kuidas koletis nimega Facebooki-armukadedus suhteid lõhub ning jagab soovitusi, milliseid olukordi oleks targem vältida.

Paljud meist kasutavad sotsiaalmeediat kui väga mugavat võimalust, et olla kursis nende sõprade ja tuttavatega, kellega iga päev ei kohtu. Samuti tekitab teinekord elevust, kui näiteks endine klassiõde teatab Facebookis abiellumisest või sugulane jagab põnevaid reisipilte.

Kui aga kena näitsik kirjutab midagi intrigeerivat su kaaslase seinale, lööb punane tuluke põlema - kes too veel on?

Kas niivõrd tühine asi nagu suhtlusportaal võib tõesti viia koguni lahkuminekuni? Tegelikult ei oleprobleemide põhjustaks muidugi mitte veebisait, vaid siiski inimesed ise, kes ei suuda oma kaaslasega tüliallikaid mõistlikult arutada.

Tavaliselt süvendab Facebook vaid olemasolevaid probleeme ja annab neile võimaluse kasvada. Teatud olukordi, mis võivad suhetes probleeme tekitada, tasuks seega lihtsalt vältida.

Liigne jagamine või liigne varjamine

Tasub oma kaaslasega kokku leppida, kui palju kumbki on valmis oma suhtest ülejäänud maailmale kuulutama. Kui ühele ei pruugi meeldida lõputud armuavaldused ja suhte eksponeerimine, siis teine võib jällegi solvuda, kui partner ei ole oma profiilis isegi maininud suhtes olemist.

Kui oled märgistatud piltidel eelmise kaaslasega

Keegi ei taha näha oma armsamat teise inimese kaisus. Kui hoolid oma partnerist, ära lisa pilte, millel oled koos oma endisega. Samuti oleks mõistlik võtta maha märgistused, mis seovad sind teise inimesega tema piltidel.

Eksi sõbrakutse

Soovitatav on isegi endise partneri sõbrakutset mitte vastu võtta. Isegi kui sul endal ei ole mingit kiusatust eksiga taas lähemalt suhtlema hakata, ei ole kunagi kindel, mis temal peas mõlgub. Tasub küsida oma kaaslaselt, mis tema uuest «sõbrast» arvab. Mida rohkem ta teab, seda turvalisemalt end ka tunneb.

Keegi, kellega oled juba sõber, muutub veelgi sõbralikumaks

Peale endiste on ka veel n-ö punase lipuga sõbrad, kes võivad tekitada uues kaaslases ebamugavust. Inimesed tunnevad end tihtipeale internetikeskkonnas vabamalt ja julgemalt ning võivad seega ületada teatud lubatud piiri.

Lihtsalt sõbra kustutamine võib tekitada piinlikkust kõigile asjaosalistele, kuid kui flirtivad vihjed lähevad liiale, tuleb probleemiallikaga siiski tegeleda.

Kui näed oma armsama seinal midagi ebameeldivat

Kui näed oma partneri seinal midagi, mis ei anna rahu ja tekitab küsimusi, ära hoia seda enda teada. Teadmatus tekitab usaldamatust ja nii võid eeldada juba hullemat pelgalt paari seosusetu lause põhjal.

Facebooki saladused

Kõige suurem probleemide allikas on salatsemine, mis paneb normaalsed inimesed käituma detektiividena ning söövitab suhtes usalduse. Nuhkimine ei ole muidugi ilus, aga kui sa ise varjad midagi oma kaaslase eest, siis ei maksa imestada, kui teine üritab sinu kontole ligi pääseda nägemaks, millega sa seal tegelikult tegeled.

Kuldne reegel on: ära tee ka Facebookis teisele seda, mida sa ei taha, et sulle tehtaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles