Hea seks: kas intiimsust saab õppida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuidas jõuda tõeliselt hea seksini? Portaalis www.brigitte.de selgitavad paariterapeudid ja tantraeksperdid Doris Christinger ning Peter A. Schröter, et tee hea seksini on tegelikult väga lihtne. Vaja on vaid partnerit, piisavalt aega ja uudishimu.

Kui naine ja mees lähevad voodisse, on alguses kogu nende tähelepanu pühendatud teineteisele. Mida ta tahab, mida ta teeb, mis talle ja meeldib ja kuidas ta seda välja näitab? Kui soovid rohkem intiimsust, siis pead kõik selle hoopis kõrvale jätma ja keskenduma iseendale.

Huvi keskmes peaks olema see, mis toimub sinu enese sees. Ainult siis, kui tunnetad, mis sinuga seksi ajal toimub, saad esile tuua kogu oma olemuse ja see ongi intiimsuse eelduseks.

Endalt tuleb küsida: kuidas ma end oma kehas just praegu tunnen? Mis tunne see on, kui ta puudutab mu rindu? Kas ma tunnen rõõmu või ükskõiksust, hellust või häbi? Kuidas tundub tema nahk minu käte all, kas ma tunnen hirmu või iha?

Keskendu oma keha aistingutele ja jää iseendaks, kuigi sa ei ole üksi. Kui märkad, et mõtted keskenduvad eelmisel korral saamata jäänud orgasmile või lastele, kes võivad olla ärkvel ja teile peale sattuda, siis tuleb endale teadvustada: olgu, ma olen vaimselt kuskil mujal, kuid nüüd ma keskendun ja otsin oma tunded üles.

Kui tunned vastupidi, et hoopis partner ei ole kogu hingega asja juures, ära lase sel end häirida. Kuniks jääd oma kehaga kooskõlla, koged kindlasti midagi head. Suure tõenäosusega tuleb ka partner sinuga lõpuks kaasa.

Suudlemine

Millal sa viimati suudlesid oma partnerit tõeliselt pikalt, kuumalt ja intensiivselt? Seminaridel küsivad terapeudid paaridelt tihti sama ning üldiselt on paarid täiesti teadlikud sellest, kui palju aega viimasest «tõelisest» suudlusest mööda on läinud.

Sageli kardavad paarid suudlemist juba ette, sest see tundub neile isegi intiimsem kui seks. Tegelikult on nii seetõttu, et suudlemise ajal aktiveerub ajus suurem ala kui seksi ajal ja seega on ka meie emotsionaalne reaktsioon vastav.

Suudeldes saame väljendada oma tundeid väga otseselt kas õrnalt või vägivaldselt, nõudlikult või pühendunult. See on imeline moodus suhelda ilma sõnadeta. Sagedamini kui naistel on just meestel probleeme suudlemisega.

Paariterapeutidel oli kord tegemist mehega, kes tundis varem suudlemise ees tõelist hirmu. Ta oletas, et see oli seotud nõudliku emaga, kes alati midagi tahtis, sest ka suudlemise ajal ei saanud ta ema oma mõtetest.

Paarile anti seejärel konkreetne kodune ülesanne: kakskümmend minutit suudlemist. Esialgu mees keeldus, ta oli väga suudlemise vastu. Kui ta siiski järgi andis, lahenes probleem. Lõpuks suutis ta end vabaks lasta.

Kakskümmend minutit on muidugi liiga palju - selle aja jooksul võib asi muutuda tüütuks. Proovige kümne minutiga. Lausa korraldage nii, et te saaksite suudelda oma partneriga iga päev vähemalt kümme minutit. Suudlus peaks olema avatud ja uudishimulik. Suudelge ning jälgige, mis teiega toimub.

Vaadake silma

Tõhus moodus, kuidas luua intiimsust, on seksi või suudlemise ajal silmad lahti hoida. Kui silmad on kinni, tekivad pähe mõtted või fantaasiad, mis lasevad tegelikkusest eemale triivida. Kui aga silmad on avatud, ei saa te enda avamisest hoiduda. Ennekõike saab nii teisele näidata kõike, mis toimub sinu sees. Iha, hirme, armastust - oma olemust.

Me kõik teame, et kui miski meid väga sügavalt puudutab, tõmbume instinktiivselt tagasi. Ruttu silmad kinni, muidu muutub see liiga kiiresti liiga lähedaseks, liiga intiimseks. Oluline on see piir ületada. On paare, kes võivad ka teineteisele silma vaatamisest orgasmi saada. Kui see õnnestub, on see kõikehõlmav. Näidata välja täielikku kontrollikaotust, see ongi kõige intiimsem üldse.

Säilitage rahu

Sa ei taha üldse seksida? Miski ei sütita sind, ei tekita kirge ega sädet? Pole hullu, proovi seda siis n-ö vaikiva armastusega. Selleks ei ole vaja suurt kirge, vaid lihtsalt soovi olla partneriga lähedane. Vaikiva armastuse eesmärgiks on seksi aeglustamine ja seeläbi rahulikuks jäämine. Siis ei tundu iga liigutus šokina ning on kergem keskenduda oma keha aistingutele.

Kui tekib tunne, et oled vaba just siin ja praegu, vaata pingevabalt partneri silmadesse. Hinga rahulikult ja ühtlaselt, lase oma partneril näha kõiki oma meeleolusid ja tundeid. Pöörates rahuliku oleku ootamatult ümber ahneks ja kirglikuks seksiks, võib see pakkuda teile tõelist naudingut.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles