Keisrilõige võib soodustada allergiate teket lapsel

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Taani teadlaste sõnul võib allergiat põdevate inimeste hulga suurenemine üheks põhjuseks olla vähene kontakt piisavalt paljude erinevate bakteritega - seda juba siis, kui laps ilmale tuleb.

Teadlased võtsid üle 400 lapse pärasoolest proovid ning leidsid, et mida vähem erinevaid baktereid lapse soolestikus oli, seda suurem oli tõenäosus, et kooliikka jõudes on tal arenenud mõne aine vastu allergia, vahendab teadus.err.ee.

Immuunsüsteem, mis on kokku puutunud paljude erinevate bakteritega, oskab lapse kasvades allergia tekkimist paremini vältida.

Kõige olulisem staadium immuunsüsteemi arengu seisukohalt on beebiiga, mil immuunsüsteem alles õpib erinevatele ainetele ja bakteritele reageerima.

Seega üheks suuremaks eelsoodumuseks allergia tekkimisel näevad professorid viisi, kuidas laps ilmale tuleb - loomulikul teel sündivad lapsed puutuvad sünnituskanalit läbides kokku paljude ema bakteritega, millega keisrilõikega sündivad lapsed kokku ei puutu.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles