Uuring: arvutimängud aitavad inglise keeles paremaid hindeid saada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutimängud. Foto on illustratiivne.
Arvutimängud. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Soome keskkoolides saavad poisid inglise keeles tüdrukutest paremaid hindeid ning värske uuringu järgi on selle põhjuseks asjaolu, et arvutimängud parandavad nende keeleoskust.

Helsingi ülikoolis tehtud uuringu järgi on inglise keele hinded seda paremad, mida rohkem aega noored arvutimängudele pühendavad, vahendab Yle.fi.

Lõpuklassi õpilased Samuli Kytömäki ja Lauri Salminen rääkisid, et mängivad iga päev pikki tunde, peamiselt märuli- ja strateegiamänge. Poisid leiavad, et iga päev inglise keelega kokku puutudes jääb see lihtsamini meelde. «Kui kuuled iga päev inglise keelt, on ainult aja küsimus, millal sa selle ära õpid,» ütles Kytömäki.

Samale tulemusele jõuti ka Helsingi ülikoolis, kus uuriti 500 keskkooliõpilase arvutimängude mängimise harjumusi ja inglise keele hindeid. Selgus, et mängimisele kulutatud aja hulk on otseselt seotud paremate inglise keele hinnetega.

Nimelt oli noortel, kes kulutasid mängimisele nädalas vähemalt 15 rundi, inglise keele hinne keskmiselt pea üheksa punkti võimalikust kümnest punktist (Soomes kasutatakse hindamisel numbreid 4-10 – toim).

Eriti hästi mõjuvad inglise keele hinnetele ohtralt dialooge sisaldavad rollimängud, näiteks World of Warcraft. Helsingi ülikooli inglise keele professor Sanna-Kaisa Tanskanen selgitas, et rollimängud jäljendavad tavalist suulist suhtlust. «Antud juhul on mängude ja hinnete seos vaieldamatu,» ütles ta.

Kuna Soomes mängivad arvutimänge peamiselt poisid, võib see seletada, miks neil inglise keels paremad hinded on. «Koolitundides ei õpi ma tegelikult enam midagi uut,» märkis Salminen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles