Kuidas rääkida meestega nii, nagu neile meeldib?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üle 40-aastaste naiste kohtamis- ja suhtekoolitaja Bobbi Palmer kirjutab portaalis galtime.com, et naised pelgavad sageli uue mehega tutvudes endast rääkida, tehes sellega suure vea.

Palmer ütleb, et endast rääkimine pole mitte vaid täiesti normaalne, vaid ka 100 protsenti vajalik, et sind kutsutaks järgmisele kohtingule. Paljud naised arvavad aga ekslikult, et meestele meeldib, kui lasta neil segamatult rääkida.

Sest kellele ei meeldiks endast rääkida? Kuid «hea kuulaja» pole Palmeri sõnul meeste jaoks sugugi potentsiaalse kaaslase tähtsaimate omaduste tipus. Et mees tahaks sinuga uuesti kohtuda, ei peaks sa talle jätma mitte hea kuulaja, vaid huvitava, toreda, targa, lõbusa (nimekirja võib jätkata) naise mulje. Selleks peab aga kahtlemata enda kohta infot andma.

Kui oleks üks neist naistest, kellel endast rääkimine ei tule loomulikult, annab Palmer sulle kolm soovitust.

1. Tunne ennast

Kõigepealt üks väike mäng. Nimeta enda kohta viis asja, mida mehed võiksid sinu arvates pidada muljetavaldavaks, huvitavaks või lihtsalt armsaks.

Kui sa ei pidanud kuigi kaua mõtlema, on see tore. Kuid enamik naisi ei suuda seda teha. Tegelikult on enamik naisi veendunud, et nende juures polegi viite erilist asja. Ja see on jabur. Sa ei pea olema päästnud kellegi elu, et sul oleks õigus enda üle uhkust tunda.

Ka enamik mehi, kellega sa kohtud, pole vallutanud kõrgeid mäetippe ega räägi seitset erinevat keelt. Ja nii nagu nendel, on ka sul palju selliseid omadusi, mis teevad su eriliseks ja kütkestavaks… õige mehe jaoks. Nii et selgita välja, mis need on, et saaksid neist ka julgelt rääkida.

2. Räägi pealkirju, mitte lugusid.

Ühelt poolt on oluline, et mees saaks sinu kohta võimalikult palju sellist infot, mis teda sinu vastu huvi tundma paneks. Teiselt poolt kurdavad mehed, et naised räägivad liiga palju.

Meestele meeldib konkreetsus ning lakkamatu loba ajab neid lihtsalt hulluks. Nii et kui sa räägid talle endast - eriti esimesel kohtumisel - räägi võimalikult lihtsalt ja lühidalt, kuid informatiivselt.

Näiteks: Ma käin salsas. Mulle meeldib see muusika ja ühtlasi on see ka hea trenn.

Ma käin koertega varjupaigas jalutamas, kuid kassid meeldivad mulle rohkem.

Eelmine suvi ma käisin Itaalias, jõin veini ja sõin pööraselt palju. Tahaksin juba hullult sinna tagasi minna!

Alusta nii ja jäta detailid sõbrannade kõrvadele. Või siis oota, kuni temast saab sinu eluaegne kuulaja - siis pole tal enam valikut.

3. Juhi vestlust

Mehed ja naised ON erinevad ning vestluse juhtimises annab see naistele eelise. Me lihtsalt oskame seda paremini. Nii et kui vestlus hakkab ummikusse jooksma, haara ohjad enda kätte.

Pole harvad juhtumid, kus jutt saab otsa, sattudes mõne negatiivse noodi või kohatu küsimuse peale (näiteks «miks pole sa veel abielus?»). Kui midagi sellist juhtub, võib jääda mulje, et te lihtsalt ei klapi...

Kuid oskuslik vestluse juhtimine võib muuta nii kohtingu kui ka kogu suhte suunda. Veidi harjutamist ja õpid vestlust üleval hoidma ja tasakaalustama.

Kui ta räägib liiga palju, on täiesti okei segada vahele pehme üleminekuga sinuga seotud teemale. Suure tõenäosusega hindab ta seda ja jääb sind kuulama. (Võib-olla päästsid ta just tema enda eest!)

Kui vestlus pöördub liialt minoorseks, nagu see võib juhtuda lahutusest, haigusest, ebaõnnestunud kohtingutest või kehvast tööst rääkides, võta jutuks tulnu viisakalt teadmiseks ning jätka rõõmsamates nootides.

Lõpetuseks ütleb Palmer, et teineteise tundmaõppimiseks on meil tihtipeale väga vähe aega ja kui me ei jõuagi seda õieti teha, on tulemuseks palju kohtinguid, mis ei vii mitte kuhugi.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles