Galerii: vaata, kes käis filmi «Üks päev» erilinastusel!

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Naine24.ee kutsus oma lugejad ja koostööpartnerid Solaris Kinno vaatama David Nichollsi romaani põhjal vändatud filmi «Üks päev». Üritusel jagus ohtralt nii rõõmu kui pisaraid. 

Igal juhul läks kinolinal nähtud lugu hinge, Anne Hathaway ja Jim Sturgess olid oma rollides ääretult usutavad ja võluvad ning toimetus julgeb omalt poolt seda kaasahaaravat filmi teistelegi soovitada. Kuid taskurätik tasub kindlasti käepärast hoida :)

***

«Üks päev»

Kakskümmend aastat. Kaks inimest...

Emma Morley (Anne Hathaway) on põhimõttekindel ja ambitsioonikas töölisklassitüdruk, kes unistab maailma paremaks muutmisest. Dexter Mayhew (Jim Sturgess) on varakas südametemurdja, kes tahab muuta maailma enda mängumaaks.

Emma ja Dexter veedavad koos oma ülikooli lõpupäeva – 15. juuli 1988. aastal ning sellest päevast saab alguse terve elu kestev sõprus. Järgneva kahekümne aasta vältel näeme Emma ja Dexteri suhte pöördelisi hetki samal päeval – 15. juulil.

On nad siis sel päeval koos või lahus, kulgeme koos Emma ja Dexteriga läbi nende sõpruse ja tülide, lootuste ja mahamagatud võimaluste, naeru ja pisarate.

Keset seda rännakut taipavad nad, et on otsinud ja oodanud midagi, mis on olnud kogu aeg nende kõrval olemas. Kui Emma ja Dexter lõpuks oma 1988. aastal koos veedetud päeva tähendust taipavad, lepivad nad viimaks nii armastuse kui ka eluga.

Osatäitjad: Oscari nominent Anne Hathaway («Armastus ja teised uimastid», «Saatan kannab Pradat») ja Jim Sturgess («21»).

Lavastaja Lone Scherfigi (parima filmi Oscarile kandideerinud draama «Haridus» režissöör) uue filmi «Üks päev» on ekraanile kohandanud David Nicholls oma samanimelise rahvusvahelise bestselleri alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles