Kalle Aasamäe: hea toit tuleb kodusest potist

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kosmopoliitse elustiiliga moekunstnik Kalle Aasamäe usub, et hea toit tuleb kodusest potist ja seetõttu tuleks ka eksootilisi roogasid ise katsetada. Väljas sööb ta haruharva, kirjutab ajakiri Oma Maitse.

Kalle on elanud lühikest aega Itaalias, kiindunud õpinguaastate jooksul kirjusse Venemaasse, kuid koduselt tundis ta ennast ainult kontrastses Indias.

Kodujuustu ehk paneer'i, mis on Indias tavapärane kastmete ja salatite koostisosa, sööb Kalle niisama snäkiks. 

Ta valab piima potti ning kui see on keema läinud, pigistab sidrunimahla sisse ja segab, kuni tekivad pisikesed tükid. Siis kurnab üleliigse vedeliku läbi ride välja ja paneb raskuse alla seisma, et tekiks tahkem mass.

Ka riisikeetmise jaoks on Kallel oma nipp, mis sai selgeks kunagi ammu Hiina restoranis töötades: paned riisi külma veega keema ja potile kaane peale ning kui riis hakkab keema, keerad kuumuse haudumise peale. «Nii aurab vesi täielikult välja ja riis on imepehme.»

Veel avaldab Kalle, et ei kasuta söögitegemisel kunagi mõõteriistu, vaid võtab seda kui loomingulist tegevust, kus ei ole liiga palju reegleid.

Samuti väldib mees toiduvalmistamisel enamasti soola, sest teised vürtsid toovad maitsenüansid paremini esile.

Puhaste maitsete hindaja soovitab vältida ka magusaid valmisjogurteid, sest palju parem on enda valmistatud lassi. Kui originaalis tehakse lassi't mangoga, siis Kalle paneb saumikserisse liitri maitsestamata jogurti juurde 3-4 banaani ning veidi suhkrut ja vett. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles