Kuidas lühikesi juukseid hooldada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juuksur Ene Volt jagas ETV hommikusaates «Terevisioon» õpetussõnu, kuidas lühikesi juukseid hooldada ja mida nendega peale hakata, kui aega napib.

Et soengut lihtsam teha oleks, on Ene sõnul esmatähtis valida õige, endale sobiv šampoon ning seda mitte ainult juuksetüübi järgi, vaid ka selle põhjal, millist soengut soovitakse – näiteks kohevuse lisamiseks vastav šampoon ning siledaks tulemuseks samamoodi vastav toode.

Teiseks rõhutas juuksur, et soeng hoiab alati paremini, kui juuksed on korralikult värvitud ja lõigatud – et hoida lühikest soengut tipp-topp korras, selleks tuleks lasta juukseid lõigata iga 5-6 nädala tagant, kuid hästi hooldamisel pidavat soeng püsima ka paar kuud.

Poolpikkadele ja eelkõige õhukestele juustele soovitas Ene peenikeste juuksetangidega kohevust anda – kõigepealt pihustas ta juustele kuumakaitsega spreid ning seejärel kuumutas tangidega juukseid juurte lähedalt salkude kaupa.

Sellise soengu puhul on Ene sõnul tähtis, et juukseid kohe pärast pesemist ei föönitata, vaid lastakse niiskusel rätikusse imbuda. «Esiteks meil on lihtsam föönitada, teiseks me ei pea neid nii palju kuumutama ja kolmandaks saame juba tavalisel, ilma vahenditeta föönitamisel suunata juukseid,» selgitas ta.

Poisipea kandjatel soovitas juuksur katsetada erinevate vahenditega – kuna geelid jäävad tihtipeale märja efektiga ja tugevad, siis võib valida pehmema toote, millega saab soengut ka ümber vormida ning soovi korral saab tulemuse fikseerida lakiga.

Lühikese soengu rõõmsamaks muutmiseks pakkus Ene välja klambriga kinnitatavad värvilised salgud, mida on lihtne paigaldada, mille puhul ei pea oma juukseid värvima ning mis on kergesti kättesaadavad – leitavad juuksevahendite või aksessuaaride poest.

Vaata videot siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles