Paljud naised tunnevad seksuaalset tõmmet ka sookaaslaste poole

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõbrannade lähedus loob soodsa pinnase intiimsuse tekkeks.
Sõbrannade lähedus loob soodsa pinnase intiimsuse tekkeks. Foto: SCANPIX

Enamik naisi on «bi-huvilised», mis tähendab, et neid võluvad ka sookaaslased, väidab värske raport. Ning mida vanemaks naised saavad, seda vähem nad oma seksuaalsust raamidesse paigutada püüavad.

Boise'i ülikooli läbi viidud uuringus 484 heteroseksuaalse naisega selgus, et 60 protsenti neist tundis seksuaalset tõmmet teiste naiste poole, 45 protsenti oli naist suudelnud ja pooled olid sookaaslastest fantaseerinud, vahendas Daily Mail.

Psühholoogiaprofessor Elizabeth Morgan, kelle uuringud keskenduvad samasooiharusele heteroseksuaalsete inimeste hulgas, sõnas, et tema leiud paljastavad, et heteronaised tunnevad teiste naiste vastu sageli rohkem kui sõbralikku sümpaatiat.

Teiste andmete kohaselt tunneb üle viiendiku naistest külgetõmmet teiste naiste poole. Väidetakse, et see on seotud loomuliku kiindumusega, mida naised omavahel suheldes üksteise suhtes välja näitavad.

Sageli on ka öeldud, et naiste sõprussuhted on vaevu eristatavad romantilistest suhetest. «Naiste vahel õhutatakse emotsionaalset lähedust,» ütles Morgan. See loob omakorda soodsa pinnase intiimsuse ja romantiliste tunnete tekkeks.

Tulemusi toetab Utah ülikooli psühholoogi Lisa Diamondi uuring, milles ta vaatles 15 aasta vältel naisi, kes huvitusid sookaaslastest. Tema andmed näitavad esmakordselt, kuidas seksuaalsus aja jooksul areneb.

Kuuel korral, kui ta naisi intervjueeris, palus Diamond neil end määratleda kas lesbina, biseksuaalina, heteroseksuaalina või mitte ühegina eelnimetatuist ning kirjeldada enda armuelu. Tulemused jahmatasid tedagi. Aja jooksul muutus korduvalt iga naise valitud määratlus ja seda ühes kindlas suunas.

Diamond selgitas, et mida vanemaks osalejad said, seda suurema tõenäosusega valisid nad viimase variandi ehk ei öelnud täpselt oma seksuaalsust, mis tähendas, et mida vanemaks nad said, seda enam nad tundsid, et nende seksuaalsus ei mahu nimetatud raamidesse.

«Meil on ettekujutus, et seksuaalsus muutub ajaga selgemaks ja täpsemalt määratletavaks. Me peame enda tundmaõppimist küpsuse märgiks. Ma olen näinud, et tegelikult on asjad vastupidi,» sõnas Diamond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles