Sotsiaalvõrgustiku tuleproov: noormees otsib neiut helesinise baretiga

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook
Facebook Foto: SCANPIX

Alates möödunud pühapäeva, 16. oktoobri õhtust levib sotsiaalvõrgustikus Facebook üks väga omanäoline teade. Mees nimega Mikk Vissak otsib helesinise baretiga neiut, keda ta Tallinnas Torupilli Selveri juures põgusalt kohtas.

«Kui Eesti on tõesti nii väike, nagu me kõik arvame ja Facebook on parim sotsiaalmeedia kanal, siis aita mul seda tõestada, postidates see minu jaoks väga oluline sõnum oma seinale:

Kohtasin täna kõige kaunimat neidu, kes kunagi mulle tänaval vastu tulnud. Sooviksin teda uuesti kohata.

Otsin Sind, kes Sa kõndisid 16. oktoobri (pühapäeva) õhtupoolikul umbes kella kuue ajal Torupilli Selveri poolt bussijaama poole. Vaatasime veel teineteisele järele, kuid ma ei taibanud kuidagi reageerida. Jäi vaid meelde, et olid pruunide juuste ja helesinise baretiga. :)

Jagage seda teadet kõigiga, sest lõpuks ikkagi tunneb keegi kedagi, kes teab kedagi, kellel on helesinine barett!»

Just nii näeb välja Miku teade, mida oli selle artikli kirjutamise ajaks jagatud juba 1225 korda.

Mikk ise kinnitas Naine24.ee’le, et tegemist pole eksperimendi korras postitatud väljamõeldisega - kogu info vastab tõele. Eilse õhtu seisuga polnud ta aga otsitud neiut veel leidnud.

«Ühendust on võetud sooviga saada hiljem järelkaja, et kas inimene leitakse. Väga palju on positiivset suhtumist asjasse. Võiks öelda, et umbes 95 protsenti jagajatest on olnud naisterahvad,» rääkis mees.

Mikk tunnistas, et teate jagamiste arv on tema jaoks üle ootuste suur. «Aga mis seal imestada. Pole ju midagi lihtsamat, kui vajutada nupule «jaga», kui teema otseselt sind ei puuduta. Anonüümsus annab vabad käed.»

Mees lisas, et arvestada tuleb siiski ka sellega, et otsitaval ei pruugi olla Facebooki kontot või siis ei pruugi see teade vajaliku inimeseni jõuda keelebarjääri tõttu.

«Minu eesmärk oligi teada saada, kas sellise minimaalse info põhjal on võimalik inimest leida või mitte. Kaotada pole ju midagi ning mind ei morjenda ka negatiivne vastukaja teemal, et kas mul muud elu polegi kui ainult online inimestega suhelda. Vastan lühidalt, et on küll. Fakt, et sellise postituse FB-sse üles riputasin, ei tähenda veel seda, nagu see olekski minu elu ainuke variant. Tuleb lihtsalt haarata igast võimalusest kinni ning sel korral lähenesin asjale hoopis uuest küljest,» selgitas Mikk.

Ta tõdes, et «õige hetke» mahamagamine näitab vaid tema inimlikku omadust mitte võtta alati vastu 100 protsenti õigeid otsuseid. «Kui me kõik võtaksime vastu alati õigeid otsuseid õigel ajal, siis elaksime ideaalses maailmas, kus miski ei läheks valesti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles