Maskid, mis teevad näonahaga imet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Meigikunstnik Reet Härmat ja Kaubamaja loovjuht Kristina Herodes annavad Tervise Arengu Instituudi puu- ja köögvilja kampaania raames välja antud ajakirjas Köögika kuldaväärt soovitusi, kuidas värskete maskidega oma näonahal lasta imet teha.
 

Reet Härmat ja Kristina Herodes soovitavad:

Näohoolduseks on ideaalsed:

Mets- ja aiamaasikad on näole täiuslik vitamiinipomm, mis on lisaks antiseptilise toimega. Marjas sisalduv puuviljahape on pleegitava toimega.

Tõhus pleegitaja on ka sidrunimahl, kuid sellega tuleb väga ettevaatlikult ümber käia, sest sidrunhape võib vales koguses näole kasu asemel kahju teha.

Banaan ja avokaado on rikkalikud toitjad näonahale! Pärast banaani- või avokaado-maski nägu kreemi justkui ei vajakski.

Porgand annab näole kena jume, kuid liiga kaua ei tasu seda nahal hoida, vastasel juhul muutub nahk kollakaks.

Tomat on põletikuvastase toimega ning maskideks kasutatakse tomati viljaliha.

Riivitud kartul leevendab paistetust ning sobib turses näo rahustamiseks.

Piparmünt jahutab nahka ning seda tasub segada maskidesse ilusa värvi ja rahustava toime tõttu.

Petersell aitab näost vett väljutada. Peterselliteest jääkuubikud on sobilikud jahutama ka turses silmi.

Maski koostisesse sobivad hästi maitsestamata jogurt, hapukoor (jahutava toimega), munavalge (trimmiva toimega), oliiviõli (toitva toimega), kaerahelbed.

Kooriv metsmaasikamask toorsuhkruga – tõeline vitamiinipomm

Kuidas teha? Võta 5 tl metsmaasikaid ja raputa peale toorsuhkur, suru maasikad kausis puruks ning sega. Suhkur sulab kergesti ja seetõttu ei kraabi suhkruterakesed nahka. Kanna mask näole ja hoia 10 minutit. Silmade piirkonda maski mitte kanda.

Toime. Lisaks õhetavale ja vitamiinidest pingul nahale on boonuseks metsmaasika aroomiteraapia, mask jätab näole kauaks metsmaasika õrna lõhna.

Soovitus. Maski koostisesse võib lisada soovi korral pisut maitsestamata jogurtit.

Lisainfoks. Suhkrul on maskis kaks ülesannet – toita ja koorida. Suhkur on soolast õrnem koorja ning sobib hästi just näonahale. Paljudes looduslikes maskides on suhkrul oluline roll.

Ettevaatust! Maasikate suhtes tundlikud võiksid olla selle maskiga ettevaatlikud.

Toitev banaanimask

Kuidas teha? Võta pool banaani ja lisa veidi naturaalset jogurtit. Sega mass blenderis ühtlaseks.

Võimalused. Kui soovid pleegitavat efekti, lisa tilk sidrunimahla. Kui soovid trimmivat efekti, lisa maskile munavalge. Kuiva naha korral võid lisada rõõska koort.

Toime. Mask toidab ja kosutab ning on ideaalne meigi aluseks – hooldavat kreemi polegi vaja, nägu on puhanud ja värske.

Jahutav ja rikkalik avokaado-piparmündimask

Kuidas teha? Võta pool küpset avokaadot, lisa värsked piparmündilehed ja veidi hapukoort. Sega mass blenderis ühtlaseks. Avokaado on tulvil loodulikku õli ning näonahale väga suure toiteväärtusega.

Võimalused. Kui soovid tugevat jahutavat efekti, lisa rohkem hapukoort ja piparmünti. Maski ajaks võib silmadele panna kurgilõigud.

Toime. Mask toidab ja jahutab, väsinud nägu on pärast maski justkui pühitud. Sobib hästi kuivale nahale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles