Viis levinud müüti juustest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tuntud juuksestilist Jenny Cho kritiseeris levinumaid juuksehoolduse reegleid, nimetades neid vaid müütideks. Geniusbeauty pani kirja, millised on need tavalised vääruskumused.

1. Tuleb välja, et hästituntud reegel, mille kohaselt tuleb pidevalt juukseotsi lõigata, et juuksekasvu stimuleerida, pole tõsi. Cho sõnul aitab igakuine juukseotste lõikamine kiharaid tervena hoida, kuid see ei tähenda, et need kiiremini kasvaksid. Stilisti sõnul kasvavad juuksed ühe kuuga umbes sentimeetri, olenemata kas neid piirata või mitte.

2. Cho väitis veel, et regulaarselt tehtud kodused juuksemaskid ei muuda juukseid siidiseks. Ekspertide sõnul sõltub hoolduse tõhusus õigesti valitud professionaalsest tootest (vastavalt juuste tüübile). Kodune mask võib põhilist hooldust täiendada vaid juhul, kui selle retsepti on soovitanud professionaalne juuksur.

3. Kolmas müüt käib sagedase šampoonide vahetamise kohta. Arvamus, nagu harjuksid juuksed ühe šampooniga ja muutuksid seepärast tuhmiks, on täiesti väär.

4. Stilist selgitas, et mõningaid šampoone ja palsameid ei saa täielikult juustest välja pesta. Sellepärast tundubki kahe päeva pärast, et pead tuleb uuesti pesta. Muide, Cho sõnul eemaldab tavaline vedelseep neutraalse pH-tasemega mustust märksa paremini ja hoiab juuksed kauem puhtana.

5. Viimaseks on vale arvata nagu juuksed kunagi ei muutuks. Näiteks võivad sirged juuksed mingil eluperioodil muutuda laineliseks ja vastupidi. Eksperdid arvavad, et taolised muutused on seotud paljude teguritega, sealhulgas ravimite, juuste värvimise, stressi, vanuse ja hormoonidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles