Pulmaeelne surve salenemiseks võib tingida hilisemad lisakilod

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naistele, kes pulmade eel meeleheitlikult saleneda püüavad, on Ameerikas rajatud lausa eraldi treeninglaagrid. Värske uuring näitab aga, et mida suuremat survet kaalu langetada naine enne pulmi tunneb, seda rohkem kipub ta pärast abiellumist juurde võtma.

Lõuna-Austraalia Flindersi ülikooli uuringu käigus leiti, et 85 protsenti naistest soovib enne oma pulmi kaalust alla võtta – eesmärgiks oli kaotada kesmiselt üheksa kilogrammi, vahendas Daily Mail.

Uuringus osales pea 350 naist, kelle kaalu hakati jälgima kuu enne abiellumist. Eksperimendiga lõpetati kuus kuud pärast pulmi. Ligi pooled osalejatest kaotasid tõepoolest kaalu, enamik neist üks kuni kaks kilogrammi.

Kuid naised, kes olid kõige suurema pinge all, et kaalu langetada, võtsid pärast pulmi kõige rohkem jällegi kaalus juurde – keskmiselt 2,14 kilogrammi.

Uuringu juhtautor Ivanka Prichard arvas, et kuna enne abiellumist piirati söömist ja tehti trenni, siis pärast arvati justkui ei omaks see enam tähtsust. Sellega võisid nad tema hinnangul luua nõiaringi, mis võib päädida pikaajalise kehaga rahulolematusega.

Ta lisas, et tõuge enne pulmi saleneda ei tule pruudilt, vaid meedialt ja ümbritsevatelt inimestelt. Nii avaldavad survet pereliikmed, pulmaajakirjad ja isegi rätsepad ning kolmandikule uuringus osalejatest oli näkku öeldud, et enne abiellumist tuleks kaalus alla võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles