Meisterjuuksuri nipid lihtsate punutiste tegemiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punutised on ka mitmete kuulsuste lemmikuteks. Pildil Ashley Tisdale.
Punutised on ka mitmete kuulsuste lemmikuteks. Pildil Ashley Tisdale. Foto: SCANPIX

Meisterjuuksur Ene Volt jagas ETV hommikusaates «Terevisioon» nippe, kuidas vaid mõne minutiga endale tavapärasest veidi põnevam pats punuda.

Esimesena õpetas Volt, kuidas teha lihtsat hobusesaba väikese viguriga: kõigepealt jagada juuksed kaheks salguks ja põimida prantsuse patsi liigutustega mõned salgud, võttes väljaspoolt peenemaid juuksesalke kord ühelt ja siis teiselt poolt ning jälgides, et kätte jääks kogu aeg kaks salku.

«Esiteks ta jääb siis ilusam kui lihtsalt kinni pandult ja teiseks ta jääb väga tugev,» märkis juuksur. Kinnitamiseks ei pea kasutama kummi, vaid võib väljaspoolt võtta ühe salgu, see ümber patsi kruttida ja juukselõksuga kinnitada – nii jääb tulemus ka atraktiivne.

Teiseks näitas Volt, kuidas teha poolikut prantsuse patsi: tuleb võtta ühelt küljelt kolm salku ja punuda, kuid iga salk tuleb tõmmata altpoolt patsi. Suure, koheva palmiku jaoks ei pea mitte nõrgalt punuma, vaid pärast igast salgust väikese osa juukseid lõdvemaks venitatama.

«Kui seda korralikult viimistleda, panna lakki ja geeli ja korralikult sättida, võib-olla mõne lõksugi sisse, siis saab sellest väga piduliku soengu teha,» ütles juuksur, et soeng sobib mitmeks puhuks.

Ise võib olla seda punutist keeruline tervele peale teha, sestap soovitas Volt kinnitada pats teisele küljele lõksude või kummipaelaga, mille võib katta mõne aksessuaariga.

Vaata videot siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles