Mida teha, et juuksed sügisel kaunid püsiks?

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kui põhjamaised juuksed on eredat suvepäikest saanud liiga palju, võivad need ilma õige hooleta muutuda kuivaks ja väsinuks. Ajakiri Tervis Pluss jagab oktoobrinumbris soovitusi, mida oma juuste heaks ette võtta.
 

Salongides pakutakse küll juukseid turgutavaid hooldusi (näiteks keratiinihooldust), kuid palju saab ka ise ära teha. Esiteks tasub meeles pidada, et igapäevane pesu väsitab juukseid ja ergutab rasunäärmeid töötama täisvõimsusel, nii et juuksed lähevadki järjest kiiremini rasvaseks.

Juuste pesemiseks ja loputamiseks tuleb kasutada leiget või jahedat vett, sest kuum vesi kuivatab.

Iga kahe nädala tagant võiks kasutada koorivat šampooni, mis parandab peanaha vereringet ja eemaldab nahale ladestunud surnud rakud. Samuti tuleb külmal ajal kasutada regulaarselt toitvat ja niisutavat maski, mis kantakse nii juustele kui ka peanahale. Ideaalne, kui saad maskiga saunas istuda.

Vähem oluline pole ka piisaval hulgal vee joomine ja mitmekesine toitumine. Juustele teevad head: puu- ja juurviljad, eriti tsitruselised, riis, seemned, sarapuupähklid, sibul, küüslauk, muna, spargel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles