Kuidas olla peol täiuslik võõrustaja?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peo ettevalmistustega püüa ühele poole jõuda enne külaliste saabumist.
Peo ettevalmistustega püüa ühele poole jõuda enne külaliste saabumist. Foto: SCANPIX

Grillpeol, jõulupeol, kokteiliõhtul või muul üritusel võõrustajaks olemine nõuab pingutust. Lisaks peost osavõtmisele pead sellel ka silma peal hoidma, mis tähendab mõtlemist rohkemale, kui järgmisele kokteilile.

SheKnowsi eksperdid panid kirja mõned asendamatud nipid, et sinu järgmine pidu – suur või väike – sujuvalt kulgeks.

Paku tunnusjooki

Külaliste saabudes neile oma tunnusjoogi pakkumine on lihtne ja elegantne viis näidata inimestele, et nad on teretulnud. Selles peitub ka teatud võlu, kui sulle pakutakse tervituseks omapärast märjukest, mida sa tavaliselt ei võtaks.

Enamik inimesi kodus kokteile ei valmista, seega on taoline keelekaste grillpeol või õhtusöögil paljude jaoks uudne. Asja iva seisneb selles, et valida jook, mida saab suurde anumasse kokku segada, et sa ei mässaks jää ja segistiga – või veel hullem, blenderiga - kui peaksid külalisi tervitama.

Ettevalmistused ajasta õigesti

Me kõik oleme seda teinud – hakkinud, seganud, praadinud samal ajal, kui külalised mõnusalt aega veedavad. Võõrustamine ei tähenda toitlustamist. Sa ei ole kokk, ettekandja ja baaridaam ühes isikus (sa võid küll olla, aga ära lase külalistel seda näha).

Selle asemel, et pliidi ees orjata, kui rüüpaksid hoopis parema meelega veini, püüa võimalikult palju ettevalmistusi ära teha päev varem ning samal päeval enne sõprade saabumist. Niiviisi oled külaliste kohale jõudes valmis õhtut nautima.

Tee sissejuhatus

Võõrustaja üks kõige tähtsamaid ülesandeid on tutvustada omavahel inimesi, kes veel üksteist ei tea. Loomulikult ei ole see küsimus väiksema kokkusaamise puhul, kus kõik teineteist varem on näinud, kuid kõik kulgeb märksa sujuvamalt, kui võõrustaja tutvustamise eest hoolitseb.

Nipp: kui inimesi tutvustad, siis ära piirdu vaid nimedega. Avalda mõni põnev infokilluke iga persooni kohta. Sel viisil on äsja tutvunud külalistel vestluse alustamiseks lähtekoht.

Liigu ringi

See võib küll ilmselgena tunduda, kuid nagu eelnevalt mainitud, veedavad mõned võõrustajad suurema osa peost pliidi või kraanikausi külge aheldatult, mistõttu ei tee väike meeldetuletus ehk paha.

Lisaks sellele, et sul endal on külaliste seltsis märksa lõbusam, saad ka jälgida, et kõik teised sulanduksid ning kedagi kõrvale ei jäeta. Peol ringi liikudes saad kohe juurde astuda, kui keegi on üksi ning aidata tal kontakti leida inimestega, kellega ta sinu arvates hästi läbi võiks saada.

Keskendu lihtsusele

Menüüd kavandades hoidu kiusatusest muljet avaldada. Muidugi tahad, et teised teaksid, kui hästi kokkad või kokteile lood, kuid mida keerulisemaks asjad ajad, seda suuremas stressis kogu õhtu oled.

Naudi pidu

Kõige tähtsam on see, et lõbutseksid. Tegemist on lõppude lõpuks sinu peoga ning kui sa end hästi ei tunne, märkavad seda ka külalised – rääkimata sellest, et kõigil on kergem, teades, et saad lõõgastuda ja hästi aega veeta. Kuni oled peoks korralikult ette valmistunud, peaksid suutma ärevust vältida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles