Demi Moore - daam klounikesega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christopher Ashton Kutcher, Demi Moore
Christopher Ashton Kutcher, Demi Moore Foto: SCANPIX

Kuus aastat kestnud abielu jooksul on USA näitlejad  Demi Moore ja Ashton Kutcher pidevate kuulujuttude kiuste teineteise kõrval püsinud. Nüüd paistab aga nendegi kannatusekarikast vaid mõni piisake puuduvat.

Vanem mees noore naisega on tavapärane ning tänapäeva ühiskonnas üpris aktsepteeritud vaatepilt. Kui aga naine otsustab võtta noorema mehe, on see endiselt ebaharilik ja sageli taunitav.

Nii on Ameerika näitlejad Demi Moore ja temast 15 aastat noorem Ashton Kutcher olnud kuue abieluaasta jooksul pidevalt meedia tähelepanu keskmes ning nende tegemisi kommenteeritakse küllaga.

Kord on Moore liiga vana, kord liiga tark, glamuurne ja kena, tema abikaasa seevastu vaid noor ullike, kes ei tea tõsisest elust midagi ning aina logeleb ja prassib. Kuigi suhtumine noore mehe ja küpse daami kooselusse on veel üsnagi vanamoodne, on viis selle suhte jälgimiseks vägagi tänapäevane. Nii uurivad huvilised paarikese teateid, mis nad on suhtlusvõrgustikku Twitterisse postitanud, ning üritavad ridade vahelt välja lugeda nende abielu tõelist palet.

Nüüd ongi Twitteri «säutsumiste» ja mõne salajase allika väitel üha harvemini koos nähtud Hollywoodi musterpaari abielu karile jooksmas. Nimelt olla Kutcher abikaasat veetleva tudengineiuga petnud – ja seda kogunisti paari kuuendal pulma-aastapäeval!

Kuigi tegemist pole esimese sarnase juhtumiga ja Ashtonit on varemgi mõne noore näitsikuga paari pandud, muudab olukorra seekord eriliseks aga just nimelt Twitter, mille sõltlasteks paari pidada võib. Kui eelmistel kordadel on abielupaar kuulujuttude kummutamiseks postitanud teineteisele hulgaliselt armastavaid teateid ja pilte, siis nüüd võib sealt leida solvunud, kibestunud ja sügavamõttelise Kreeka filosoofi tsiteeriva naise.

Rusuv lapsepõlv

Moore’i-Kutcheri suhte ebastabiilsuse põhjuseks peetakse ennekõike nende vanusevahet ja kummagi eelneva elu suurt erinevust. Tegelikult võib aga näitlejate elulugusid kõrvutades leida palju sarnasusi. Esiteks vaevlesid mõlemad keerulise lapsepõlve pärast. Demi isa jättis pere maha juba enne tüdruku sündi, mistõttu too elas koos purjutava, vaidleva ja pidevalt töökohti vahetava kasuisa ja emaga. 14. eluaastaks oli Demi sunnitud kodu vahetama 30 korral.

Elu ei teinud lihtsamaks ka kasuisa enesetapp ja ema alkoholisõltuvus. Nii visati Demi 16-aastaselt koolist välja ja ta hakkas katsetama juhutöödega, alates võlakogujast kuni modelliametini. Tänu viimasele õnnestus noorel kaunitaril saada roll populaarses haiglaseriaalis. Kaua ei läinud aega ka esimese mängufilmini.

Kutcheri lapsepõlv möödus üpris sarnastes toonides. Tehasetöötajatest vanemad lahutasid, kui poiss oli teismeeas, aga raskused jälitasid peret juba varem. Nimelt sündis Ashtoni kaksikvend tõsise südamerikkega, mistõttu valitses majas murelik atmosfäär. 13-aastaselt proovis Ashton endalt lausa elu võtta, aga õnneks jõudis isa jaole.

Pärast vanemate lahutust ja kasuisa juurde kolimist veeres elu veelgi enam allamäge: õppimiseks nappis aega, pidutsemine ja joomine tundus huvitavam ning tagatipuks murdis ta koolimajja sisse. Karistuseks määrati kolmeaastane katseaeg ja 180 tundi ühiskondlikku tööd.

Üllal eesmärgil ehk venna haigusele ravi leidmiseks astus Ashton ülikooli biokeemiat õppima. Rahanappuses töötas ta vahepeal puusepana, koristajana ja annetas raha saamiseks verd. Sarnaselt Moore’iga jäi tal kool modellitöö tõttu pooleli.

Modellikonkursi võitnud Kutcher sõitis New Yorki, sai tööd Calvin Kleini reklaamides ning reisis Euroopa moemekadesse Pariisi ja Milanosse. Pärast mõningast edu modellina kolis noormees Los Angelesse ning valiti populaarse telesarja «Kuumad seitsmekümnendad» üheks osatäitjaks.

Peagi pakuti kiirelt koomiku kuvandi omandanud Ashtonile üha enam rolle naljafilmides. Tänavu mais nimetati ta Eesti teleekraanidelgi jooksva komöödiasarja «Kaks ja pool meest» üheks peaosaliseks. 

Aktifoto ja Siberi laste aitamine

Demi Moore jändas samuti tükk aega väikeste filmirollidega ja pidi kassahittide saabumiseni kõvasti pingutama. Karjääri läbimurdeks sai 1990. aastal valminud romantiline draama «Kummitus». Viie aasta pärast tegi Demi uue rolliga ajalugu. Nimelt sai ta mängufilmi «Striptiis» eest uskumatud 12,5 miljonit dollarit, muutudes tollase aja kõige kõrgemini tasustatud näitlejannaks. Demi eraelus valitses hoolimata edust keeruline aeg, kuna ta emal diagnoositi ajuvähk.

Moore ja Kutcher on peale näitlemise suutnud tähelepanu koguda ka muul moel. Nii poseeris Demi 1991. aastal seitsmendat kuud rasedana alasti populaarse ajakirja Vanity Fair kaanel. Selle julge liigutusega soovis Moore ümber lükata levinud eelarvamuse, et last oodates ei saa naine olla sensuaalne.

Samuti on ta kõmu tekitanud vastuolulise elustiili tõttu: end suureks taimetoidufänniks kuulutanud Demi ei suuda kõikjal sugugi loomulikuks jääda ning on end ilukirurgidel korduvalt kohendada lasknud. Veel on ta avalikult kuulutanud, et järgib judaismi müstilist voolu kabalausku.

Kutchergi on tegev olnud mitmel rindel: ta on investeerinud restoranidesse, kuulunud telekomifirma Ooma juhatusse, reklaaminud fotokaameraid ja teksaseid ning olnud isegi jalgpallitiimi abitreener. Veel on ta reisinud Moskvasse ja Siberisse, et aidata Venemaal luua oma Silicon Valley laadne infotehnoloogiakeskus ning edendada laste õigusi. Samuti on mõlemad huvi tundnud režissööriameti vastu ning loonud inimkaubanduse vastu võitleva fondi.  

Hoolimata üsna sarnasest elukäigust on näitlejate vahel ka suuri erinevusi. Nii on Demi olnud kaks korda abielus ja ühe korra kihlatud. 13 aastat kestnud abielust põnevusfilmi «Visa hing» kangelase Bruce Willisega on Demil kolm last.

Ashtonil on ette näidata aga vaid mõned põgusalt kestnud suhted. Sellest hoolimata on ta enda sõnul nautinud kasuisa staatust ning saab Demi lastega väga hästi läbi.

Christopher Ashton Kutcher

Sündis 7. veebruaril 1978. aastal Cedar Rapidsis, Iowas (USA)
Tuntud filmirollid: «Kutt, kus mu auto on?» (2000), «Põrgulikud mesinädalad» (2003), «Seltsis segasem» (2003), «Liblikaefekt» (2004), «Just nagu armastus» (2005), «Arva ära» (2005), «Kaitseingel» (2006), «Abielu Vegase moodi» (2008), «Valentinipäev» (2009), «Killerid» (2010), «Võtaks vabalt» (2010)

Demi Moore (Demetria Gene Guynes)

Sündinud 11. novembril 1962. aastal Roswellis, New Mexicos (USA)
Abielud: Freddy Moore (1980–1985), Bruce Willis (1987–2000), Ashton Kutcher (2005–…)
Lapsed: Rumer Glenn (1988), Scout LaRue (1991) ja Tallulah Belle (1994)
Tuntud filmirollid: «Valikud» (1981), «Püha Elmo tuled» (1985), «Seitsmes märk» (1987), «Siivutu ettepanek» (1993), «Me pole inglid» (1989), «Kummitus» (1990), «Paljastus» (1994), «Striptiis» (1996), «Kaks elu» (2000), «Charlie inglid: täie rauaga» (2003), «Poolvalgus» (2006), «Hr Brooks» (2007), «Õnnelikud pisarad» (2009), «Riskipiir» (2011)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles