Meigitud naine näib asjatundlik, kuid ebaaus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Modell Caroline Winberg end peeglist vaatamas.
Modell Caroline Winberg end peeglist vaatamas. Foto: Reuters / Scanpix

Nagu iga naine teab, lahutab ilusat ja hirmsat meiki õhuke piir. Nüüd on ka teadlased tõestanud, et õige kogus kosmeetikat ei tee vaid kaunimaks, vaid mõjutab seda, kui kompetentse ja usaldusväärsena naist nähakse.

Uuringus paluti osalejatel hinnata erinevate nägude vaatamisel inimese pädevust, meeldivust, veetlust ja usaldusväärsust. Pilte, kus naised olid meikimata, loomuliku jumestusega, ametliku meigiga või glamuursed, näidati kas korraks (alla sekundi) või pikemalt, vahendas Daily Mail.

Kui osalejad said fotodele vaid pilgu peale visata, siis olid hinded kõigi iseloomustajate osas seda kõrgemad, mida tugevamalt oli modell meigitud. Kui pilte sai vaadata pikema aja jooksul, muutusid tulemused märkimisväärselt.

Mida rohkem oli nägu meigitud, seda ilusam ja asjatundlikum, ent ka ebaausam (või ebausaldusväärsem) antud naine hindajatele näis. Dramaatiline jumestus ei olnud enam eeliseks, nagu see oli siis, kui pilte vaid põgusalt silmitseti.

Autorite sõnul võivad uuringu tulemused pakkuda naistele suuniseid, milliseid fotosid kasutada valimistel, tööle kandideerimisel ja kohtinguportaalides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles