Milliseid ilutooteid mehed kasutavad? Vasta ja võida!

Esme Kassak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui tänapäeval peetakse kosmeetikat üldiselt naiste pärusmaaks, siis ajalooliselt on välimus meestele isegi rohkem korda läinud, et, nagu looduses ikka kombeks, paremini sookaaslaste seast välja paista. Sõjamaalinguid kui selliseid enam ei tehta, ent hoolitsetud nahk ja juuksed on ometi muljet avaldavad.

Ehkki ilutooted meestele on muutunud üha loomulikumaks kosmeetikamaailma osaks, kipub igapäevaselt kasutatavate toodete hulk naiste harjumustega võrreldes tagasihoidlikumaks jääma. Kohustuslikku komplekti kuuluvad habemejajamistooted, šampoon ja lõhn. Ongi kõik?

Tegelikult on meestele mõeldud ilutoodete hulk märksa rikkalikum. Nii nagu naised valivad hoolikalt enda nahale sobivaid ihu- ja näonahka toitvaid kreeme, võiks ka mehe iluharjumustesse kuuluda igapäevane kreemitamine, isegi näo koorimine.

Huffington Post pani kirja üle tosina ilunipi, mille osas mehed võiksid naistelt eeskuju võtta. Üks, millele esmajoones tähelepanu pööratakse, on «kõik ühes toodete» kasutamise vältimine, kuna see võib tundlikule nahale ärritust tekitada. Nii soovitatakse näiteks näopesuks universaalse seebi asemel spetsiaalset puhastajat.

Näokreemi aga ei soovitata mitte üksnes igapäevase niisutamise pärast, vaid ka tänu tihtipeale neis sisalduvale SPF kaitsefaktorile päikese eest kaitsmiseks. Kui naistel kuulub õhtune meigieemaldus tavapäraste protseduuride juurde, siis mehedki võiksid päeva jooksul kogunenud mustust spetsiaalse puhastusgeeliga näonahalt eemaldada, eriti kui on harjumuseks kasutada erinevaid juukstestiliseerimisvahendeid, mis mõjutavad naha olukorda.

Üle tasub vaadata ka raseerimisvahendid ja kasutada geeli asemel pigem kreemipõhist näopuhastajat, kuna geelipõhised tooted sisaldavad tihtipeale nahka kahjustavat alkoholi. Kindasti pole tabu, vaid otse soovitatav ka meestel koorida näonahka ja kasutada maske, et eemaldada nahalt surnud rakud.

Hea lugeja, kirjuta meile, millised iluharjumused on Sinu mehel? Milliseid tooteid ja kui tihti ta kasutab ja kes peres neid tooteid ostab? Vastused on oodatud mõistagi ka meestelt endilt! Kõigi vastajate vahel läheb jagamisele Avoni QuadraFX ilutoodete komplekt meestele, lisaks üllatusauhinnad, eriti, kui vastajaiks mehed ise! Oodatud on ka pikemad lood.

Auhinnakomplekti kuuluvad QuadraFX vananemisvastane niisutav näokreem, mis regulaarsel kasutamisel vähendab vananemismärke nahal ja pinguldab nahka, vananemisvastane silmakreem, mis silub peeneid jooni ja vähendab tumedaid sõõre, lisaks dušigeel ja turgutav habemeajamisjärgne palsam. Komplekti väärtus on 29 eurot.

Kommenteerida võib siinsamas selle loo järel või saata vastus aadressil naine@postimees.ee, teemaks Mehe ilu. Kommenteerimisel tuleks kindlasti sisestada vaikimisi vaid toimetusele nähtav e-posti aadress, kui on soov auhinna loosimises osaleda!

Vastuseid ootame kuni 6. oktoobri õhtuni, loosimine toimub 7. oktoobri hommikul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles