Kuidas hoolitseda rindade eest?

Esme Kassak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Olgu rinnad suured või väikesed, on kõige olulisem, et naise rinnad oleksid terved. Tänapäeva naine on vastuvõtlik erinevatele kahjulikele ainetele, sestap on tähtis pöörata tähelepanu oma rindade tervisele ning neid ka regulaarselt kontrollida.

Soome teadjanaine ja taimetark Virpi Raipala-Cormier loetleb raamatus «Loomulikult ilus. Tee ilu ja tervise juurde» olulisemate tegevustena rindade tervise eest hoolt kandmisel enese eest hoolitsemise, looduspärased ja tervislikud eluviisid, täisväärtusliku toidu, looduslike kangaste eelistamise rõivastuses, mitmekesise tervisespordi ja positiivse eluhoiaku.

Korrapärane masseerimine

Lisaks teeb rindadele head korrapärane masseerimine, mis soodustab rindades ja kaenlaalustes lümfivedeliku takistuseta liikumist ja tänu sellele jääkainete eemaldamist vastavast piirkonnast ja lümfisõlmedest.

Hooldades ja masseerides rindu iga päev, saab takistada ka kühmude ja kõvade tükkide tekkimist rinnas. Masseerimise abivahendina on hea kasutada mõnd võimalikult looduspärast kreemi või taimeõli. Samuti võimaldab pidev pidev massaaži tegemine varakult avastada muutusi rinnas, et tekkinud kõhklustega aegsasti arsti juurde kontrolli minna.

Kui rinnad on suured ja rasked, tuleb eriti hästi hoolitseda kukla-õlavöö tervise eest, lastes seda piirkonda tihti masseerida ning teha vabastavaid ja lõõgastavaid harjutusi. Tähelepanu tuleks pöörata ka rinnahoidja materjalile, mis võiks olla pigem looduslikust materjalist (puuvillane), ja sellele, et rinnahoidja ei pigistaks, nii et lümfivedelik ja veri saaksid vabalt voolata.

Looduslikul viisil rinnapartii suuremaks

Lisaks massaažile võib õrna piirkonna nahka toita spetsiaalse rinnakreemiga, mis aitab ühtlasi väljutada jääkaineid nahast ja sügavamatest kiududest. Frantsila büstikreem Rintavoite sisaldab Soomes mahepõllumajanduslikult kasvatatud ürte, külmpressi taimeõlisid, mesilasvaha ja eeterlikke aroomiteraapilisi õlisid, samuti E-vitamiini.

Selle kohta aga, et ühele meeldivad suuremad ja teile väiksemad rinnad, märgib Raipala-Cormier, et liigne kehaga samastumine võib elust teha liigagi materiaalse ja füüsilise – inimene on palju rohkemat kui lihtsalt keha.

Samas jagab ta mõningaid soovitusi, kuidas looduslikul viisil ja seega ka ohutult rindade suurust siiski mõjutada. Mõnelgi taimel on östrogeeniline toime ja seega neid toidus, ravimteedena või rinnamaskidena kasutades võib täidluse tunne ka rindadesse tulla. Üheks selliseks taimeks on põld-lambalääts, mida on Ameerikas juba üle saja aasta kasutatud mitmesuguste naiste vaevuste korral.

Vihjeid rindade eest hoolitsemisel

  • Kombelge ja masseerige rindu iga päev. Kasutage ravivaid ja toitvaid looduslikke kreeme ja õlisid.
  • Hooldage rindu ka ravimtaimede, turba ja meega ning stimuleerige nende ainevahetust ja lümfivedeliku liikumist näiteks saunas.
  • Andke rindadele õhuvanne, ent hoiduge nahapõletustest!
  • Hoolitsege selle eest, kasutatav deodorant oleks looduslik. Samamoodi peavad kõik rinna- ja kaenlapiirkonnas kasutatavad kosmeetilised tooted olema põhimõtteliselt kas või söömiseks kõlbulikud.
  • Hoolitsege oma rühi eest ja harrastage usinalt tervisesporti, näiteks ujumist, joogat, käimist-jalutamist ja suusatamist.
  • Hoolitsege, et teie hingamine oleks avatud ja et te oleks vaba ka muredest.
  • Ärge kasutage pigistavaid rinnahoidjaid. Valige endale looduslikust materjalist rinnahoidjaid, mis oleks värvilt pastelselt puhtad. Rinnahoidjat on soovitatav vahetada iga päev.
  • Püüdke süüa tervislikku toitu ja vältige toiduaineid, mis koormavad ainevahetust. Vältige maiustusi ja kiirtoitu. Tehke vahel puhastuskuure, sööge rohkem taime- ja mahetoitu.
  • Nautige elu külluslikkust ja ka ehtsat armastussuhet!

Artikli koostamisel on kasutatud Virpi Raipala-Cormier'i raamatut «Loomulikult ilus. Tee ilu ja tervise juurde» (Lilleoru Keskus, 2011, 320 lk).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles