Eduka säästmise printsiip: keskendu ühele eesmärgile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kanada teadlastel on välja pakkuda üks teaduslikult tõestatud nipp, kuidas paremaks säästjaks saada. Selle põhisõnum on: hoia asjad lihtsana, vali kõigi nende suurepäraste asjade hulgast, mille jaoks sa säästa tahaksid, välja üks ja ainus konkreetne eesmärk ja asu kogu oma nõu ja jõuga selle ühe eesmärgi nimel tööle.

Nimelt näitas teadlaste uurimistöö, et mitme eesmärgi nimel säästa üritavad inimesed takerduvad ja nende ponnistusi ei saada edu, samas ühe ainsa sihi välja valimisel on selleni jõudmise tõenäosus palju suurem, vahendas teadus.err.ee.

Uuringus analüüsiti säästva käitumise mustreid nii tagasihoidlike India maapiirkonna majapidamiste, keskmise sissetulekuga Kanada isade kui ka Hong Kongis elavate spetsialistide puhul.

Kultuurilistest erinevustest hoolimata tõestasid kõikides regioonides elavad inimesed, olenemata nende sissetulekute suurusest, järjekindlalt, et ühele eesmärgile keskendumist saadab suurem edu kui mitme asja nimel rabelemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles