Psühhoterapeut: osa inimesi on armumistundest sõltuvuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Modelliärinaise Beatrice Fenice’i väidetavalt järjekordset (viiendat) abielu silmas pidades rääkis psühhoterapeut Aili Tamming, et suhtest suhtesse hüppamine on muutumas justkui trendiks, kuna praeguses ühiskonnas puudub suhtekultuur.

Tammingu hinnangul põhjustab naiste püsimatust osalt neis üha tugevamini tärkav maskuliinsus ning seeläbi tööalase eneseteostuse paarisuhtest olulisemaks pidamine, kirjutas Õhtuleht.

«Üheks suhete lagunemise põhjusteks ongi see, kui mees koju tulles ei saa piisavalt tähelepanu ja armastust, või siis on tegus pool naises toonud mehes välja tundelise poole ja sellise n-ö nõrga ja ebamehelikuna ei meeldi ta enam naisele,» arvas ta.

Teisalt leidub psühhoterapeudi sõnul ka kroonilisi armujaid, kes ihkavad uut suhet iga kord, kui armumise faasis kehas toodetud heaolutunnet tekitava «armukokteili» mõju lahtub, mis juhtub umbes 18 kuuga.

«Kui inimesed suudaksid kinni pidada tõotusest, mida abielludes antakse – olla koos nii heas kui halvas –, jääda kokku ka keerulistel aegadel, otsida abi ja suhelda teineteisega, põgenemata uutesse suhetesse, oleks lahkuminekuid vähem,» usub Tamming.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles