Kümme tõde, mille abil paarisuhet tervena hoida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Väga lihtne on muuta asju keerulisemaks, kui need tegelikult olema peaksid. Mõned põhilised suhtereeglid, mille abil õigel kursil püsida, tõi välja psühhoterapeut ja kolumnist Barton Goldsmith portaalis Psychologytoday.com.

Eduka suhte nimel tuleb vaeva näha. Need ei teki tühja koha pealt. Need tulevad ette, kui neis olevad paarid võtavad selle riski ja räägivad, mis toimub nende peas ja südames.

Saad muuta ainult iseennast, mitte oma partnerit. Kui kedagi armastad ja usud, et mõne aja pärast minetab ta sind häirivad harjumused, siis tea, et nii see ei käi. Kui tahad muutusi, siis pane need ette, et su partner teaks, mida vajad.

Kõik tülid tulenevad meie endi hirmudest või valust. Kui lähed endast välja, siis mõtle korraks, mis toimub sinu sees, selle asemel, et enda partneri peale vihastada. Tõde on see, et tavaliselt ei ärrituta põhjustel, mida ise nendeks peetakse.

Mehed ja naised on (!) väga erinevad. Me ei ole Marsilt või Veenuselt, me ei ole isegi mitte samast päikesesüsteemist. Üksteise erinevuste mõistmine ja väärtustamine teeb koos elamise märksa rahulikumaks, huvitavamaks ja lõbusamaks.

Üksteist tasub iga päev mingil moel tunnustada. Sul on igal hommikul võimalus muuta enda suhe lähedasemaks ja armsamaks. Teades, et armastatu sind austab ja hindab, on elu palju ilusam.

Viha on aja raiskamine. Viha on ka suhte hävitaja, mis muudab su endassesulgunuks ning ei lase näha head. Kui partner sind närvi ajab, siis anna endale aega maha rahuneda, et seejärel ettevaatlikult arutada, mis sulle nii mõjus.

Suhet tuleb regulaarselt turgutada. Vähemalt kord aastat käige paarinõustamises või lugege läbi mõni eneseabiraamat suhetest. Isegi kui leiate, et teil pole seda vaja, nopite sealt mõningaid ideid ning ainuüksi protsesski tugevdab teie sidet.

Tuleb leida viis, kuidas saada ja jääda parimateks sõpradeks. Mõne jaoks võib see kõlada ebaromantiliselt, ent need, kes nii elavad, ütlevad, et see on nende koosveedetud aja parim osa.

Oled ise enda õnne sepp. Mitte keegi teine ei saa sind õnnelikuks teha. Seda pead sa ise tegema. Kui süüdistad enda partnerit oma õnnetuses, siis peaksid järele mõtlema ja endasse vaatama, et leida see, millest puudust tunned.

Annad seda, mida tahad saada. Meie vajadused muutuvad ajaga. Kui soovid, et sind mõistetaks, siis püüa olla mõistvam. Kui tahad tunda rohkem armastust, siis proovi rohkem anda. See on lihtne süsteem, mis tõepoolest töötab.

Pole ühtki garantiid, ent paaridel, kes nimetatud tehnikaid kasutavad, on kestvam ja tugevam suhe, kui neil, kes enda armuelu turgutavaid meetmeid ei kasuta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles