Kohvi joomine võib naistel depressiooni riski vähendada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värske uuringuga leiti,et naistel võib kohvi joomine vähendada depressiooni haigestumise riski. Võrreldes nendega, kes tarbisid nädalas ühe tassi kohvi või vähem, kujunes naistel, kes jõid päevas kaks kuni kolm (kofeiiniga) kohvi, depressioon kümne aastase perioodi vältel 15 protsenti väiksema tõenäosusega.

Uurijad juhivad tähelepanu, et antud töö näitas vaid kohvi tarbimise ja depressiooni riski vahelist seost ning ei tõestanud, et kohvi joomine depressiooni haigestumise riski vähendab, vahendas livescience.com.

Uuring, mis hõlmas 50000 USA naist, oli suurim omasugune. Tulemused on kooskõlas järeldustega varasematest uuringutest, mis on leidnud seose kohvi joomise ja väiksema enesetapuriski vahel.

Varasemalt on veel selgunud, et kohvi tarbimine võib vähendada rinnavähi, eesnäärmevähi ja südamerabanduse riski. Kõik see kinnitab kohviarmastajatele, et kohvi tarbimisel ei näi olevat tervisele silmatorkavalt kahjulikke tagajärgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles