Rinnavähi ravis annab edukaid tulemusi kiiritus- ja keemiaravi üheaegselt kasutamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rinnavähi erinevad staadiumid.
Rinnavähi erinevad staadiumid. Foto: Margus Ansu

Briti vähiekspertide hinnangul tuleks uue lähenemisviisina rinnavähi ravis kasutada kiiritus- ja keemiaravi üheaegselt, mis pikemas perspektiivis suurendaks ka ellujäämise tõenäosust vähkkasvajaga patsientide seas.
 

Ulatuslikus teadusuuringus selgus, et topeltravi, nimega sünkroonne kemoradiatsioon, kahandab märkimisväärselt vähi naasmise riski kord kasvajast vabanenud patsientidel, vahendas teadus.err.ee.

Kiiritus- ja kemoteraapia on tavalised ravimeetodid pärast rinnavähi kirurgilist eemaldamist – kuna mõlema ravivõtte parima ajastuse üle on palju vaieldud, otsustas kliinilise onkoloogi Indrajit Fernando uurimismeeskond analüüsida erinevaid variante meetodite kombineerimisel varajases staadiumis rinnavähiga patsientide ravis.

Uurimuses osales ligi 2300 briti naist, kellelt oli juba kasvaja operatsiooniga eemaldatud. Ravimeetodite efektiivsuse analüüsil selgus, et tavapärase lähenemisega võrreldes vähendas sünkroniseeritud ravi vähkkasvaja naasmise riski 35 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles