Uutes suhetes avaldatakse varem enda kaalunumber kui poliitilised eelistused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Poliitiliste vaadete arutamine näib uutes suhetes tabuteemaks olevat või vähemalt saab sellise järelduse teha värske uuringu põhjal – selle kohaselt tunnistavad vallalised kohtinguportaalis pigem seda, et on ülekaalulised kui märgivad ära enda poliitilised eelistused.

Teatavasti on püsipartnerid sageli sarnaste poliitiliste tõekspidamistega, mistõttu huvitas uurijaid, kuidas suhet otsivad inimesed sarnase maailmavaatega partnerini jõuavad, vahendas livescience.com.

Uurija ja poliitikateadlase Rose McDermott sõnul seisnes antud töö tähtsus selles, et poliitiline ideoloogia on osaliselt pärilik ning see tähendab, et partnerid annavad oma tõekspidamised edasi lastele.

Populaarsest kohtinguportaalist valiti juhuslikult 2944 profiili ning analüüsiti, kas inimesed viitasid enda poliitilistele huvidele või olid ära märkinud konkreetse poliitilise eelistuse. Tulemused näitasid, et vaid 14 protsenti kasutajatest lisasid enda profiili huvidesse «poliitika» ning neist 57 protsenti märkis enda ideoloogia «vahepealseks».

Sealjuures oli rohkem kasutajaid portaalis vabatahtlikult avaldanud, et on keskmisest kogukama kehaehitusega kui poliitilisi eelistusi tunnistas. Uurijate hinnangul soovivad inimesed luua tutvusi võimalikult paljudega, kuid pikas perspektiivis on sarnased poliitilised tõekspidamiseks püsisuhte oluliseks alustalaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles