Kui palju seks sinu eluiga pikendab?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hea seks on nauditav igas eas ning mis veel parem, regulaarne seks lisab sinu oodatavale elueale kuni kaheksa aastat, parandab hormoonide tasemeid ja südame tervist, tõstab ajupotentsiaali ning turgutab immuunsüsteemi, loetles Idiva.

Orgasm: lisab kuni 8 aastat

Ühe uuringu järgi on võimas orgasm võrdväärne ühe doosi Valiumiga – ravim, mis leevendab stressi ning toimib koheselt lõõgastavalt. See võib ka sinu organismis põletikega võitlevate rakkude taset kuni viiendiku võrra tõsta.

Lisaks elavad regulaarselt orgasmi saavad mehed kaks korda tõenäolisemalt kõrge vanuseni, kui need mehed, kes ei seksi ning naised elavad kuni kaheksa aastat kauem. Naistel, kes saavad orgasmi vähemalt kaks korda nädalas, väheneb südamehaiguste risk 30 protsenti.

Hellitused: lisab kuni 7 aastat

Hellitused ei ole vaid hea seksi nauditavaks aspektiks – need aitavad vabastada oksütotsiini nimelist hormooni, mida seostatakse pikema oodatava elueaga. Uuringutega on leitud, et oksütotsiin tõstab eluiga märkimisväärselt ning paarisuhtes inimesed on kroonilistele haigustele ja depressioonile vähem vastuvõtlikud.

Iha: lisab kuni 10 aastat

Et voodirõõme nautida, peaks olema vastavas meeleolus. Teatud kemikaalide – dopamiini, atsetüülkoliini, GABA, serotoniini – vähesus pärsib aga iha. Abiks on mõned ravimtaimed ja vürtsid.

Dopamiini - tõstab tuju ja enesekindlust - jaoks proovi basiilikut, musta pipart, küüslauku, ingverit ja kurkumi. Atsetüülkoliin lisab ärksust ja keskendumisvõimet ning selle taset aitavad tõsta basiilik ja piparmünt. Õnnetunnet tõstva serotoniini jaoks ampsa banaane ja šokolaadi.

Trenn: lisab kuni 10 aastat

Trenn aitab vormis püsida, vereringet parandada, lihaste toonust tõsta ja vananemisprotsessi aeglustada. Hea uudis: seks on pea sama kasulik kui regulaarne treening. See parandab vereringet ja ainevahetust ning seksides põletad 20 minutiga keskmiselt 30 kilokalorit. See tähendab, et tunniga oled kulutanud klaasi veini või mõne küpsise jagu kilokaloreid.

Mida rohkem, seda parem: lisab kuni 2 aastat

Vähemalt korra nädalas seksides hoiad enda hormoonide taseme, südame ja aju tervise parimas korras. Ning mida rohkem seksid, seda kasulikum see sulle on. Vähemalt kolm korda nädalas seksivatel meestel on esiteks poole väiksem südamerabanduse risk.

See on suuresti müüt, et seks võib  südamerabandusega päädida, kui aga muret tunned, siis ära aeroobikaga üle pinguta ja saad lõõgastavatest hormoonidest ikkagi kasu. Regulaarse seksiga vabaneb endorfiine igas vanuses, mis tähendab vähemat stressi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles