Tsahkna: palgalõhet vähendaks lastehoiuteenuste parandamine

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sotsiaalkomisjoni esimehe Margus Tsahkna (IRL) sõnul vähendaks palgalõhet eelkõige lastehoiuteenuste parandamine.

«Meeste ja naiste palgaerinevuse puhul ei ole probleemiks mitte seadustest tulenev erikohtlemine, vaid naise kui paljudel juhtudel ka ema keerulisem olukord tööturu konkurentsis,» kommenteeris Tsahkna tegevuskava.
 
Tsahkna tõdes, et meeste ja naiste palgalõhe on teema, millega tuleb tegeleda nii riigi kui ka omavalitsuste tasandil.  

«Levinud on praktika, kus näiteks lapse haigestumise korral on just ema see, kes lapsega koju jääb. See aga tähendab järjekordselt oma konkurentsieelise vähendamist meeste ees. Siin ongi riigil ja omavalitsustel oluline roll sääraste olukordade leevendamisel, luues paindlikke ja kõigile kättesaadavaid lastehoiuteenuseid ning toetades paindliku tööaja või osalise tööajaga töötamist,» rääkis Tsahkna.
 
Tsahkna sõnul on eriti keeruline olukord üksikvanematel, kellest enamiku moodustavad just naised. «Tihti puudub üksikvanemal võimalus tööturul osalemiseks, kuna töö- ja pereelu ühildamine on võimatu. Erandlik ei ole olukord, kus ema ei saa tööle minna, kuna lapsel puudub lasteaiakoht. Lapsehoidjat ei saa aga võtta, kuna selleks puudub raha ning raha ei ole, kuna ei ole võimalik tööle minna,» ütles Tsahkna.
 
Riigikogu kiitis täna 77 poolthäälega heaks Sotsiaaldemokraatliku Erakonna algatatud otsuse, mis kohustab valitsust välja töötama tegevuskava suure soolise palgalõhe vähendamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles