Kuldsed kohtingureeglid on ajast ja arust

Esme Kassak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värskemad uuringud näitavad, et kuldsed reeglid Härra Õige otsingul on hakanud ajale jalgu jääma. Selliste reeglite hulka kuuluvad näiteks seksiga ja kokkukolimisega ootamine ning ise mehele helistamise vältimine.

Bethany Marshall, raamatu «Millal töötada suhte kallal ja millal lahkuda» («Deal breakers: When to work on a relationship and when to walk away») autor, märgib, et selliste rangete reeglite järgijad võivad olla eksiteel, kirjutab Daily Mail.

Ära hüppa voodisse enne kolmandat kohtingut

«Konkreetsete reeglite järgi mängimine võib hajutada tähelepanu enda sisemiselt häälelt ja kogemustelt,» pööras ta tähelepanu ajakirjas Women's Health.

Üheks reegliks on peetud, et seksiga tuleks oodata vähemalt kolm kohtingut. Iowa Ülikooli uuringu tulemuste järgi võib aga just juhuseks osutuda millegi olulise ja kestva alguseks.

Sotsioloogia abiprofessor Anthony Paik'i sõnul on seksisuhete roll tänapäeval muutunud loomulikumaks ning sestap ei tohiks arvata, et seks rikub kohe väljavaated suhte alustamiseks. Tegelikult näitab uuring, et üsna märkimisväärne protsent suhteid algabki täiesti mitteromantilisest seksist.

Kuidas aga aru saada, et sest võib midagi enamat välja kasvada? Aeg tuleks maha võtta ja mitte  anda alla kiusatusele igal võimalikul hetkel mehega kohtuda ja tema juures ööbida. «Suhte arenemine võtab aega ja kui näed meest pidevalt ja suur osa suhtest põhineb seksil, tekib petlik arusaam lähedusest,» märgib Marshall.

Ära ela mehe juures (ära jäta oma asju tema juurde)

Kui üheks reegliks on seegi, et tuleks vältida mehe juurde elama minekut või tema juurde oma asjade jätmist, siis statistika sellest sammust tulenevat suhete nurjumist ei paista toetavat.

Kooselu enne abielu ei kahanda võimalusi edukaks ja õnnelikuks liiduks. Professor Bill Cloke märkis, et oluline on kokkukolimise põhjus, mitte akt kui selline. «Paarid peavad selle koha pealt lihtsalt ausad olema, miks nad on otsustanud ühte kolida,» ütles ta.

Kui paarid on ühel nõul tuleviku suhtes ja on loonud emotsionaalse liidu, siis pole tema hinnangul koos elamises enne abielu midagi halba.

Ära räägi rahast ja ära helista ise talle

Teisteks vanamoodsateks soovitusteks, millest oleks aeg edasi liikuda, peab ajakiri Woman's Health ka nõuandeid mitte minna voodisse vihasena; mitte rääkida rahast, kui pole veel abielus; ning ka seda, et seks peab olema alati spontaanne, et see oleks kuum.

Viimase reegli murdmine muutub professor Laurie Mintzi hinnangul olulisemaks just suhte arenedes, kui suurem kirg rahuneb - ei saa ootama jääda, et seks lihtsalt ootamatult tabab sind, vaid selleks tuleb leida aega.

Vihasena magamamineku toetuseks räägib aga tõsiasi, et vahel on vaja lihtsalt und, et oleks jõudu probleemid selge peaga lahendada. Samuti aitab mõningane viha kinnihoidmine jõuda paremale arusaamisele tunnetest, enne kui kõik välja pahvatada.

Veel reegleid 1995. aastal välja antud ja ülemaailmseks bestselleriks osutunud raamatust (Ellen Fein, Sherrie Schneider «The Rules. Time-tested Secrets for Capturing the Heart of Mr Right»):

  • Ära alusta mehega esimesena juttu (ja ära palu teda ise tantsule).
  • Esimesel kohtingul ei tohi süütust suudlusest kaugemale minna.
  • Ära mine talle poolele teele vastu ega jaga (lõuna)kulusid.
  • Ära helista talle ise ja tee harva kõnesid talle tagasi.

Hea lugeja, mida arvad Sina? Kas nimetatud reeglid on endiselt aktuaalsed või pigem mõttetud?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles