Iiri mürgise loomaliha Eestisse jõudmine selgub täna

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihaveised.
Lihaveised. Foto: AFP / Scanpix

Kas Eestisse on Iirimaalt toodud lisaks saastumiskahtlusega sealihale ka ohtlikku loomaliha, seda lubas veterinaaramet uurima hakata täna.


Ainuüksi Soomes on saastumiskahtlusega loomaliha leitud 200 tonni, kuid liha mürgisust polevat veel jõutud tuvastada, kirjutab Õhtuleht.

Ajaleht Irish Times teatas eile, et dioksiini leiti ka riigi 45 veisefarmist, kus loomad olevat saanud sama sööta mis sead.

Mürki söönud veised lubatakse tapamajja viia, kuid teadmata hulga mürgitunud liha on Iirimaa juba eksportinud.

Veterinaar- ja toiduameti peadirektori Ago Pärteli sõnul levib mürgine liha tänu usaldusele - euroliidu liikmesriikide lihale Eesti piiril totaalkontrolli ei teha ning dioksiini otsitakse vaid vastava seireprogrammi järgi lihaloomi suhteliselt pisteliselt kontrollides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles