Kümme ohumärki, et su mees on liiga kontrolliv

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Isegi kõige iseseisvamad ja enesekindlamad naised ihkavad aeg-ajalt mängida habrast printsessi tugeva mehe käte vahel. Kaitsev hoiak võib vahel aga ohtlikuks muutuda - seda siis, kui käid mehega, kes näeb sind pigem enda omandi kui partnerina.

Madame Noire pani kirja järgnevad märgid, mis võivad tähendada, et mees tahab sind kontrollida.

Ta ei lase sul pere ja sõpradega suhelda

Teie suhe muutub tõsisemaks ning esimene asi, mida ta soovib, on sinuga kaugele kolida kõigest, mida tähtsaks pead. Kui su kallim on ärritatud, et ema või parima sõbraga kord päevas räägid ning solvab neid korduvalt või ei edasta sulle nende jäetud teateid, siis võib ta üritada sinu ja su lähedaste vahele kiilu lüüa, et sa kogu oma aja talle pühendaksid.

Sõbrad ja perekond näevad teie suhet väljastpool ning märkavad seega ohumärke, mida armunu läbi oma roosade prillide ära ei tunne. Hea mees teab, et naine saab korraga peresidemeid hoida, kui ka teda armastada.

Ta kontrollib pidevalt su telefoni ja suhtlusvõrgustiku kontot

Ka suhtes tuleks jätta mõned asjad eraldi, näiteks telefonid ja suhtlusvõrgustike kontod – need jätavad lihtsalt liiga palju ruumi valestitõlgendamistele. Juhuslikust kirjadele peale visatud pilgust võib kiiresti saada regulaarne nuhkimine, et alusetutele kahtlustele kinnitust leida.

Kui mees tunneb vajadust kogu sinu seltsielul silma peal hoida, ei tähenda see, et ta sind nii palju armastab, et peab iga detaili sinu elus teadma, see näitab, et ta ei usalda sind ega ennast.

Ta dikteerib sulle, kuidas peaksid riides käima

Sa võisid küll ööklubis ta tähelepanu enda punase kleidiga köita, kuid nüüd nõuab ta, et kannaksid vaid tekspükse ja toppi. Kui mees on endas ja suhtes kindel, siis ei ole tal põhjust näha ohtu selles, kui naine näeb hea välja ja teised seda komplimentidega tunnustavad. Arusaadav, et mees ei lase enda kallimal satiinist öösärgis kodust lahkuda, kuid ta ei peaks ka naise isiklikku stilisti mängima.

Ta ärritub, kui sa endast märku ei anna

Endast märku andmine on suhtes normaalne siis, kui seda tehakse lihtsalt üksteise toetamiseks ja teada andmiseks, et kõik on korras. Üle piiri läheb asi, kui ta sind telefonikõnedega pommitab ja su kõneposti ummistab, kuna unustasid talle täpselt pool kuus helistada.

Teda tabavad kontollimatud vihahood, kui kõik ei lähe plaanipäraselt

Tema on see mees, kes läheb rohkem kui endast välja, kui mõni autojuht talle teele ette keerab – tema tuleb punase tule taga pesapallikurikaga autost välja. Unusta see pidu, mida planeerid, sest ta vihkab üllatusi – need jätavad temast mulje, nagu ei oleks tal olukorra üle täit kontolli.

Oskamatus enda raevu talitseda ei ole mitte seksikas, vaid hirmutav ning see võib vaid aja küsimus olla, kuni ta oma rusikaid sinu suunas vibutama hakkab.

Ta kas saadab ohjeldamatult sõnumeid või helistab lakkamatult

Terves suhtes valitseb tasakaal, mis tähendab seda, et mõlemal partneril on väljaspool suhet oma huvid. Kui väga see sulle enda arvates ka ei meeldiks, ei peaks kogu tema maailm sinu ümber keerlema.

Kui ta sulle 90 korda päevas tekstisõnumeid saadab ja kaks korda sama palju helistab, siis peaks see sind mõtlema panema, et kuidas ta selle aja leiab. Sinu telefoni ummistamine ei näita mehe kirge, vaid kinnismõtet.

Sa pead temalt «luba» küsima

Ainukesed, kellelt sa luba peaksid küsima, on sinu vanemad ja ülemused. Täiskasvanud inimesena on sul õigus enda otsused ise vastu võtta ja enda elu korraldada. Üks asi on enda partneriga arvestamine, kuid ükski naine ei peaks oma mehelt luba küsima, kas ta võib sõbrannadega välja minna.

Ta ei arvesta sinu arvamusega

Ohjade enda kätte haaramine ja kohtingu planeerimine võib olla romantiline, kuid samuti peaks ta regulaarselt küsima sinu arvamust selle kohta, kuhu minna ning ühise rahakoti puhul ka seda, kuhu raha paigutada.

Sa oled ainus tähtis asi tema elus

Nagu eelpool öeldud – kui mehel pole suhte kõrvalt teisi huvisid või hobisid, siis tekitab see küsimusi. Kui ta investeerib kogu oma energia, aja ja hinge sinusse, siis langeb su õlule ebarealistlikult suur kohustustekoorem ning kui suhe peaks lörri vedama, siis võib asi inetuks minna.

Ta on ülemäära armukade

Üks asi on see, kui sa ilusat meest nähes naeratad ja ta pisut armukadedaks muutub, kuid hoopis teine lugu on see, kui ta kargab kraesse toidupoe müüjale, kes sulle komplimendi teeb.

See, kui kaks inimest on suhtes, ei tähenda, et neil poleks silmi ning täiesti normaalne on ka teisi inimesi märgata, kuni sa seda tehes enda partnerisse austusega suhtud. Kui kaks inimest on endas kindlad ja üksteist usaldavad, ei tunne nad vajadust suhtes diktaatorlikult käituda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles