Hommikuinimesed on rõõmsamad

Esme Kassak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värske uuringu järgi on need «ärritavalt» ärksad ja värsked inimesed, kes hommikul kohe esimese kellahelina peale üles tõusevad, palju õnnelikumad, tervemad ja isegi saledamad. Nii et järgmine kord, kui äratuskella kinni lööd, tasub järele mõelda!

Briti eksperdid küsitlesid üle tuhande täiskasvanu, et välja selgitada, kas nad on nn hommiku- või õhtuinimesed. Selle tulemusena selgus, et varased ärkajad pole mitte ainult kohusetundlikumad, vaid ka tervemad ja rõõmsamad, kirjutab Daily Express.

Hommikuinimesed söövad ka suurema tõenäosusega hommikusööki, mis on päeva üks tähtsamaid toidukordi. Üsna ootamatult avastasid teadlased Londoni Roehamptoni Ülikoolist seose teleka vaatamise ja hommikusöögi harjumuse vahel.

Innukad telesõbrad jätavad suurema tõenäosusega hommikusöögi ära. Põhjuseks arvatakse olevat harjumuse telekat vaadates erinevaid snäkke suhu pista, mille tulemusena on õhtused televaatajad lihtsalt vähem näljased hommikul.

Dr Joerg Huber nentis, et need järeldused tõestavad selgelt, et tõepoolest on olemas hommiku- ja õhtuinimesed ja hommikuinimesed on seejuures õnnelikumad, samuti on neil madalam kehamassiindeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles