Veatu meigipõhja aluseks on hoolitsetud näonahk

Esme Kassak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meigi saab tundideks kaunilt püsima kinnitada õrnalt pintsliga puudrit peale kandes.
Meigi saab tundideks kaunilt püsima kinnitada õrnalt pintsliga puudrit peale kandes. Foto: SCANPIX

Sageli tekitab naistes mitmete erinevate meigialus- ja jumestuskreemide näole kandmine küsimuse, kuidas nahk kõigi nende kihtide all hingata saab. L'Oreal Paris Eesti koolitaja Tuuli Priimak pöörab siinkohal tähelepanu näohooldusele üldisemalt ning samuti toodete valikule, mida näole pannakse.

Priimak toonitas, et ükskõik, millist jumestust kasutada, peab nahk olema ennekõike hästi hooldatud. Ühelt poolt soovitas ta kasutada lisaks päevakreemile kindlasti ka öökreemi, ent kui vahepeal nahka korralikult ei puhasta, siis hommikuks on sel juhul näole veel rohkem rasu ja mustust kogunenud.

Vanemale eale soovitab ta pigem toitvat puhastuspiima, igas vanuses võib ka puhastusgeeli kasutada. Lisaks kiitis ta toonikut, mis aitab näonahka tasakaalustada. «Pidev puhastamata jätmine muudab nahka vanemaks,» märkis ta.

Sobiva toote puhul tuleb arvestada nii naha tüübi kui vanusega. Seejuures pööras ta tähelepanu, et ka rasune nahk vajab niisutust. Kui rasust nahka kogu aeg kuivatada ja niiskust ei anna, siis see kahjustab lõpuks nahka.

Öösel soovitab ta kasutada vastavalt nahatüübile valitud öökreemi, ent pigem vähem kui rohkem, et nahk saaks hingata ega oleks ülekoormatud.

Jumestuskreemi tooni valikul kõheldes soovitas ta lähtuda naha alatoonist, üheks nipiks selle väljaselgitamisel võib vaadata käsivarte nahatooni. Kui kätel on pigem kollakas alatoon, siis tuleks eelistada kuldse alatooniga jumestuskreemi ja puudrit, mis erinevalt roosakast aitab sel juhul paremini ka pigmendilaike peita.

Puuderkreemi ja ka kogu ülejäänud jumestust - huule- ja lauvärvi - aitab kinnitada puuder. Selle pealekandmisel tuleb olla aga ettevaatlik, et padjakesega ei määriks kogu meiki laiali, vaid ikka õrnalt tupsutades. Veelgi kergema tulemuse annab pintsel. Valele puudritoonile viitab see, kui kui päeva jooksul tekivad probleemsematesse kohtadesse (T-tsoon) tumedamad laigud.

Kuhu aga siis peaks sobituma omakorda veel meigialuskreem, kui juba mainitud toodetele lisaks kasutatakse veel ka peitepulka? Selgub, et see on kui omamoodi eelkorrigeerija, mida kantakse nahale pärast päeva- ja enne jumestuskreemi, seejuures võib kasutada ka iseseisvalt, ilma jumestuskreemi lisamata.

Meigialuskreem aitab peita kortsukesi, tasandab nahatekstuuri ja poore, muudab naha siidiseks ja pehmeks, samuti matiks. Seda kulub minimaalselt ja võib kanda ka ainult probleemsematele ehk läikima kippuvatele kohtadele.

Eraldi soovitatakse meigialuskreemi kanda silmalaugudele, et vältida lauvärvi «kokkujooksmist», mida eriti soodustab ümaramat tüüpi silmalaug, ja isegi huulte ümbrusse, et takistada huulepulga laialivalgumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles