Millal hakata kasutama vananemisvastast kreemi?

Esme Kassak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Poelettidel tehakse vananemisvastaste kreemide valimine kliendile lihtsamaks «25+», «35+», «50+» tüüpi sarjadega. L'Oreal Paris Eesti jumestuskoolitaja Tuuli Priimak rääkis, et need numbrid on tavaliselt soovituslikud ja tegelikult tuleb kreem valida naha seisukorra järgi.

«Geenid on erinevad, meie elu on erinev ja ka nahk vananeb erinevalt,» tõdes Priimak uut meigialuskreemi tutvustaval esitlusel näohooldusest jutustades.

Ta tõi näiteks, et kui 24-aastane noor naine sünnitab, võtab korraga palju kaalus juurde ja seejärel jälle maha, siis võib nahk olla selle tulemusena lõtvunud ja juba vajada esimest kuuri «25+» sarjaga miimilistele kortsudele.

Või kui juba teismeeas on suur sõltuvus solaariumist, siis ootabki kahekümneselt ees tegelemine esimeste sügavamate kortsudega.

Nahale mõjub kurnavalt ka stress, mis võib jumestaja sõnul vajaduse trimmiva kreemi järele varasemaks nihutada.

Ka Avoni iluspetsialistid märgivad, et korraliku nahahoolduse alustamiseks pole kunagi liiga vara ja vananemisvastase kreemiga võib alustada juba esimeste vananemisilmingute - kortsukeste, naha lõtvumise ja pigmendilaikude ilmnemisel või isegi veel varem.

Teisalt tõi Tuuli Priimak näiteks, et kui 40-aastane naine näeb sile ja nooruslik välja, siis võib ta piirduda ka üksnes niisutava kreemiga. Sobiva kreemi valik sõltub naha olukorrast ja selle vajadustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles