Enam kui poole saastekahtlusega sealiha käitlemine sai peatatud

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liha.
Liha. Foto: SCANPIX

Veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärteli sõnul õnnestus täna kätte saada 70 tonni veel kasutamata saastekahtlusega sealiha, mille käitlemine on nüüd peatatud.


Hommikul teatas amet, et alates 1. septembrist on Iirimaalt Eestisse toodud kuus sealihapartiid koguses 120 tonni. Liha saastatuse tõttu asuti uurima, kus ja kui palju on Eestis veel realiseerimata sealiha või sellest valmistatud tooteid.

«70 tonni on meil käes ja see on veel kasutamata,» ütles ameti direktor Ago Pärtel veidi enne 18 õhtul. Selline kogus Iirimaa sealiha saadi tema sõnul kätte erinevatest külmladudest.

«Selle käitlemine on peatatud ja tegeleme nüüd riburada pidi edasi, sest edasi läheb pilt juba väga kirjuks,» märkis Pärtel. Nimelt on suur osa saastekahtlusega lihast läinud väikeste koguste kaupa paljude erinevate ettevõtete kätte.

«Meil on näiteks käes ühe logistikakeskuse hulgilao andmestik ja neid kliente, kes on sealt liha viinud 10 kuni 50 kilo kaupa, on tugevalt üle 100,» nentis Pärtel. Nende seas on tema sõnul väga palju ka toitlustusasutusi.

«See liha on ilmselgelt ammu söödud ja seda on ka 10 tonni,» ütles Pärtel.

Ameti peadirektor lubas, et suurtootjate kohta saab infot homme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles