Mart Laisk: armuke on eelkõige ebaküpse inimese tunnus

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laisk
Mart Laisk Foto: Mihkel Maripuu

Mart Laisk kirjutab portaalis gossip.ee, et kui inimene peab armukest, siis see tähendab, et tal jääb puudu võimest oma põhisuhtest kõik vajalik kätte saada, sest suhe on eelkõige see, milliseks me ta ise loome.

Nii ongi armuke tema sõnul ebaküpse inimese tunnus - inimese, kes ei oska minna suhtes süvitsi.

Kui armukese juurde minnakse Laisa sõnul reeglina saama, siis süvasuhtes kaovad piirid andmise ja saamise vahelt. «Kui inimene on ebaküps, siis on tema sisemine rahuldust vajav laps veel liiga tugev ning temas prevaleerib soov saada,» selgitas ta.

«Maailma nähaksegi paljuski vahendina oma soovide rahuldamiseks. See on tüüpiliselt nartsissistlik maailmapilt. Nii me ei mõistagi, et kui meil abielus millestki puudu jääb, siis tuleb seda andma hakata.»

Armukese suhe on Laisa sõnul ses mõttes ebaterve suhe, et see toetub pea alati mingitele enese soovide rahuldamisele ja on seega meie isekuse kasvupinnas. «Nõnda on kõrvalsuhe pigem kaubandustehing, mitte inimväärne suhe südamest südamesse. Sest poleks muidu ehk midagi, aga mida isekamad me oleme, seda õnnetumad me oleme,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles