Kas inimese näojooned paljastavad tema iseloomu?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kate Winslet
Kate Winslet Foto: Reuters/ScanPix

Hiinlased on sajandeid uskunud, et inimese näojooned võivad paljastada tema varjatud iseloomuomadusi. See tundub küll ebatõenäoline, kuid näiteks hiljutisest uuringustki selgus, et kindla näokujuga mehed on suurema tõenäosusega petised.

Kas siis tegemist võib olla enama kui iidse müüdiga? Hiina filosoofia järgi mõjutavad meie elusid viis elementi: puu, vesi, tuli, maa ja metall. Iga inimese näos pidavat näha olema segu kõigist nendest elementidest, millest üks on domineeriv, kirjutas dailymail.co.uk.

Briti ekspert Simon Brown – kes kirjutas antud teemal ka raamatu – avaldas, kuidas kindlaks teha enda dominantset elementi ning mida see iseloomu kohta räägib.

Maa

Iseloomulikud jooned: lai lõug, lai ja madal laup, väike nina, madalad ja pikad kulmud ning suured silmad.

Maa näojoontega kuulsused: Cambridge'i hertsoginna Catherine, Kate Winslet.

Võtmesõnad on stabiilsus ja turvalisus. Oled metoodiline, praktiline ja kahe jalaga maa peal. Kuna oled tagasihoidlik, siis võtab sul enda avamine aega, kuid olles kellegi enda ellu lubanud, oled üdini lojaalne.

Maa energiat seostatakse armukadedusega – oled väga tundlik ja reetmise andestamine võtab sul kaua aega. Täielikult usaldusväärne, läbinägelik ja arusaaja ning sa ei tee midagi kiirustades.

Sind ei huvita kiired lahendused ning kuigi teised sind aeglaseks võivad pidada, teed sa asju enda moodi ja omal ajal. Sul on tugevalt välja arenenud õiglustunne ning võime õigel ja valel selgelt vahet teha.

Maa inimesed väärtustavad üle kõige perekonda ning pühendavad end sellele, et nende armastatud oleksid kaitstud.

Tuli

Iseloomulikud jooned: ümarad põsed, suured kiirgavad silmad, lai lõualuu ja terav lõug, suur suu.

Tule näojoontega kuulsused: Catherine Zeta Jones, Kylie Minogue.

Spontaansus, seiklushimu, sotsiaalsus ja ekstravertsus – sa ihkad tähelepanu. Tule inimesi võib sageli leida meelelahutustööstusest – vastavad jooned on näiteks Angelina Jolie'l, Kylie Minogue'il ja Beyoncèl.

Sa ei mõtle kuigi palju enda tegude tagajärgedele – oled liiga hõivatud hetke nautimisega. Armastad draamat ning vahel lood seda ka ise. Kui asjad näivad igavad, muudad need jälle elavaks.

Oled avatud raamat ning ei hoia midagi enda sees. Kui midagi tunned, siis seda ka näitad. Kuna sinu läheduses on lõbus, on sul palju sõpru, kuid sinu suhtumine võib katastroofini viia. Need, keda juhib tuli, võtavad sageli riske, kuid võivad kaotada kõik, mida kalliks peavad.

Vesi

Iseloomulikud jooned: sügavad säravad silmad pikkade ripsmetega, suur otsaesine, kitsad ja ekspressiivsed kulmud, lai ja paindlik suu, etteulatuv lõug.

Vee näojoontega kuulsused: Renée Zellweger, Samantha Cameron.

Oled paindlik, hea kohanemisvõimega ning seltskondlik. Naudid vaheldust ja muutusi, kuid sisimas mõtled asjad läbi ning oled väga läbinägelik ja intuitiivne.

Sa ei torma pea ees uutesse seiklustesse. Selle asemel sa naeratad kergelt – sinu üks oskustest on panna inimesi end vabalt tundma. Jätad avatud mulje, kuid tegelikult oled väga salatsev. Vee jooned tähendavad, et kaldud tundlikkusele, kuid ei näita enda haavatud tundeid välja.

Puu

Iseloomulikud jooned: pikk otsaesine, tugev lõuajoon, lähestikku asetsevad silmad, sirge nina ja kitsas suu.

Puu näojoontega kuulsused: Jennifer Aniston, Sarah Jessica Parker, Madonna.

Märksõnadeks on impulsiivsus, ambitsioonikus, suur enesekindlus ja aktiivsus. Oled ideede ja plaanide keeristorm. Sa ei jõua oodata, et uute projektidega algust teha, kuid sul on raskusi nende lõpetamisega – tüdined kergesti.

Ambitsioonikus võib sind muuta ka halastamatuks. Puu inimesed ei karda tundmatut territooriumi ning on sedavõrd enesekindlad, et teised ei kannata neid välja. Sinu entusiasm kõige uue puhul võib ärritada neid, kes näevad takistusi seal, kus sina neid ei näe. Elurõõm on küll nakkav, kuid puu omadused võivad vahel ümbritsevaid lämmatada.

Metall

Iseloomulikud jooned: väiksed ja sügavad silmad, esileulatuvad põsesarnad, sirge terava otsaga nina, peened huuled.

Metalli näojoontega kuulsused: Cheryl Cole, Gwyneth Paltrow.

Tugeva enesekontrolliga inimesena võid tunduda veidi reserveeritud. Oled sihikindel ja keskendunud, meeletult visa.

Kuigi sa ei näita enda emotsioone kõigile, on sinu tunded sügavad. Sinu raudne enesedistsipliin jätab teised mõtlema, mida nad sinu jaoks tähendavad. Metalli joontega inimesed võivad olla väga kontrollivad, mis võib päädida ärevuse või sundkäitumisega.

Metalli seostatakse kannatamatuse ja vihaga, kuid haruharva annad sa alla. Oma tahtejõuga saavutad sa palju, kuid jäta ka ruumi naerule, rõõmule ja spontaansusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles